Közélet

Egyre rejtélyesebb a Kubatovhoz írt Vizoviczki-levél sorsa

polt-peter-orban-viktor(210x140).jpg (Array)
polt-peter-orban-viktor(210x140).jpg (Array)
Lehet, hogy töredékként az ügyészségen van, de el is tűnhetett.

 

A legfőbb ügyész két MSZP-képviselőnek (Molnár Zsolt, Bárándy Gergely), illetve a jobbikos Staudt Gábornak válaszolt. Polt Péter a szocialistáknak hosszan elmagyarázta, miért nem vizsgálták érdemben Vizoviczki László politikusokhoz fűződő kapcsolatait.

Válaszának legmeglepőbb része, amelyben azt taglalta, mi történt Vizoviczki László levelével, amit a Fidesz pártigazgatójának, alelnökének írt.

A Központi Nyomozó Főügyészség által folytatott eljárás során nyolc oldalnyi terjedelemben Vizoviczki László által Kubatov Gáborhoz intézett levéltöredék lefoglalására került sor, azonban nem állapítható meg, hogy a bűnjelként lefoglalt irat megegyezik-e azzal a levéllel, amelyről Kubatov Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt nyilatkozta, hogy átadta a bűnüldözési szerveknek, mivel az nem került a Központi Nyomozó Főügyészség birtokába.

Polt Péter szerint az biztos, hogy a levéltöredék a vizsgált bűncselekményekkel kapcsolatos adatot nem tartalmaz.

Bár Vizoviczki a vádalku reményében politikusokat érintő információkat is átadott a hatóságoknak, csalódnia kellett.

A megállapodás nem jött létre, mert a terhére rótt bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel

az állam büntetőjogi igényének az érvényesítéséhez jelentősebb érdek fűződött, mint a vele történő együttműködéshez.

A Fidesz kampányfinanszírozása ügyében nem nyomoztak, de feltárták Vizoviczki László teljes kapcsolatrendszerét, ezzel kapcsolatban az ügyészséget semmilyen befolyásolási kísérlet nem érte – írta Polt Péter.

A legfőbb ügyész válaszolt Staudt Gábornak, a Jobbik képviselőjének is. Neki már egyértelműen azt írta, hogy nem kapták meg a nyomozóhatóságok a Kubatov Gábornak írt levelet.

Polt Péter szerint a levelet az ügyészség nem kapta meg, és annak sorsáról sincsenek információik. 

A legfőbb ügyész ezúttal is megemlítette a lefoglalt levéltöredéket, amit a Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozási iratoktól elkülönülten bűnjelként kezelt, a bírósági bűnjelkezelőhöz továbbított. Korábban Kubatov Gábor közölte: Vizoviczki László levelét, mivel nem volt semmi rejtegetnivalója, 24 órán belül átadta a bűnüldözési szerveknek a nyomozás elősegítéséért.

A Polt Péterhez kérdést intéző Staudt Gábor a minap ugyanakkor egy tízoldalas levelet emlegetett, amikor követelte, hogy az ügyészség azt hozza nyilvánosságra. Az azonban a párt frakcióvezető-helyettesének szavaiból sem derült ki, hogy ez az az iromány-e, amelyet Vizoviczki László házában foglalt le az ügyészség, vagy amit ügyvédje adott át Kubatovnak.

A Fidesz alelnöke néhány napja, a Magyar Időknek azt mondta, Vizoviczki Lászlótól semmilyen támogatást nem kapott a Fidesz. Ő “talán” kétszer találkozott a vállalkozóval, egy óvodai rendezvényen, majd a FTC elnökeként. Utóbbi megbeszélést egy országos médiaügynökség vezetője hozta tető alá, azt az üzletember kezdeményezte. Vizoviczki erre másként emlékezett, szerinte a politikus kereste őt.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik