potfelveteli-(2)(1)(430x286).jpg (pótfelvételi, )
Közélet

Utolsó figyelmeztetés felvételizőknek

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 07. 11. 11:48

Legkésőbb július 12-ig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek, hogy benyújtsák még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Keddig minden olyan dokumentumot be kell nyújtaniuk a felvételizőknek, amelyeket eddig még nem adtak be, de szükséges lehet a felvételi eljárásban – mondta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese az InfoRádiónak. 

Stéger Csilla szerint a hivatal csak a kötelező dokumentumokra végez hiánypótlást, minden más iratot a jelentkezőnek kell feltöltenie a felvi.hu-ra.

Gyakorlatilag bármilyen dokumentum, lehet az a mesterképzéses jelentkezés esetén az alapképzésben szerzett oklevél – aki az idei évben szerezte az oklevelét – lehet ez érettségi bizonyítvány vagy érettségi tanúsítvány – attól függően, hogy valaki korábban vagy idén szerzett érettségit – lehet OKJ-s bizonyítvány, lehet sporteredmény – amit akár a közelmúltban ért el valaki – lehet a hátrányos helyzetre vonatkozó igazolás vagy fogyatékosságról szóló dokumentum.

A szakember szerint a több mint egymillió beérkező dokumentum feldolgozása folyamatos, a pontszámokat mindenki a saját oldalán láthatja a felvi.hu-n.

Mindenkinek jelezzük, hogy a dokumentumok feldolgozottságának megfelelőek-e a pontok. Tehát hiába került már benyújtásra egy dokumentum, ha még nem jutottunk el odáig, hogy azt feldolgozzuk, akkor arra természetesen a jelentkező nem tudott pontot kapni. Az Oktatási Hivatal természetesen azon dolgozik, hogy az összes dokumentum a vonalhúzásig feldolgozásra kerüljön.

A ponthatárok megállapítása az alap- és a mesterképzésben is július 26-án lesz.

Az Oktatási Hivatal korábban tudatta, hogy a pontszámításhoz szükséges (a jelentkezéskor még nem csatolt) dokumentumok a www.felvi.hu honlapon elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontban tölthetőek fel.

Ha a feltöltés sikeres, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. Elég mindent egy példányban beszkennelni, feltölteni, de arra figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, tartalmazza a jelentkező személyes adatait. A képzések sorrendjén az E-felvételi felületén, a Sorrendmódosítás menüpontban lehet változtatni. Ha valakinek a személyes adata a jelentkezési határidő után változott meg (költözés miatt a lakcím vagy házasság miatt a név), ezek is módosíthatók a rendszerben, a “személyes adatok” menüpontban.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. 
Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.