Közélet

Bugyikkal végzik ki egymást a magyar politikusok?

Itt az első magyar politikus, akinek rejtett szerelmi kapcsolatáról titokban készített felvételek kerültek nyilvánosságra. A péceli pisilés háttere.

Küldjünk mi is a nyakatokra egy-két profit, hogy aztán az egész internet néhány valóban pikáns felvételt szemlélve a magánéletetek legrejtettebb titkain csámcsogjon?

Ezt üzente az őt bokorban fotóztatóknak a jobbikos Volner János.

Az amúgy családos Volner a Pécel melletti erdőben töltött húsz percet egy nővel, aki nem a felesége. Ő az első magyar politikus, akinek rejtett szerelmi kapcsolatáról titokban készített felvételek kerültek nyilvánosságra.

Indítsunk a rendszerváltástól.

Masszív pletyka, hogy az első szabad parlament tagjainak jelentős része a demokráciától megittasulva előszeretettel látogatta a sorra nyíló kuplerájokat.

Ahogy a legális gazdaságban, úgy az alvilágban is akkoriban zajlott az eredeti tőkefelhalmozás, így nem meglepő, hogy számos felvétel készült pucér törvényhozókról, hogy utóbb ezek a dokumentumok érvként kerüljenek elő üzletemberek és politikusok közötti tárgyalásokon.

Az is pletyka, szintén masszív, hogy a ’98-as választások két fordulója között, amikor Torgyán József bejelentette, hogy a kisgazdapárt nyolcvankét jelöltjét visszalépteti a Fidesz javára, és látszott, hogy ezzel Orbán javára dönti el a küzdelmet, valaki felkereste Horn Gyula szocialista miniszterelnököt, és képviselői fotókat, videókat kínált neki eladásra.

Bugyiba, gatyába nem túrunk!

Állítólag ez volt Horn Gyula válasza, majd a szocik szépen el is bukták a választásokat.

A politika aztán is távol tartotta magát a bugyisztoriktól.

Házipornó és elorzott gatyó

Hazugozni, hazaárulózni, tolvajozni, gazemberezni lehetett, olykor zsidózni, cigányozni is, de a nőügyek – a titkolt szerelemektől a fizetős kapcsolatokig – kimaradtak a pártos hiteltelenítési akciókból.

És bár a pletykák számosak, a sajtóba csupán néhány inkább komikus, mint komoly eset került ki a feszület előtt meztelenül pózoló fideszes Lengyel Zoltántól a tévedésből a kölcsönzőbe saját házipornókazettáját beadó füzesabonyi polgármesteren át a szocialista Kovács László elorzott gatyójáig.Politikai, százalékban mérhető hatása tán egyedül annak volt, amikor a 2010-es kampányfinisben a Magyar Gárda egy mezei tagjáról derült ki, hogy pornófilmekben szerepel.

Említést érdemel még 2005-ből a Mucuska-gate néven elhíresült „kémbotrány”. Történt, hogy a Romániából Magyarországra települt, feltételezések szerint a bukaresti titkosszolgálatnak dolgozó Szatmári Ildikó kapcsolatba került a Határon Túli Magyarok Hivatala, valamint az Oktatási Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma minisztereivel, valamint az egyik nagy párt szóvivőjével.

A nő tagadta kontaktját a hírszerzéssel, s azt is, hogy az amúgy a tárcavezetők által is elismert munkakapcsolat privát viszonyba csapott volna át. Azt mindenesetre tényként szokás kezelni, hogy egy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által rögzített felvételen az egyik miniszter Mucuskámnak szólítja Szatmárit.

Megénekelnénk-e?

A közelmúlt kvázi szexbotránya a Katonában tavasszal bemutatott, amúgy parádés színházi produkció, Pintér Béla rendezésében A bajnok. A történet egy a városa által hétszer újraválasztott, csajozós, drogos, kiégett vidéki polgármesterről szól, akit megcsal a felesége, méghozzá egy olimpiai bajnok sportolónővel.

A mű a politikusok között is vihart kavart, a kormánypárti sajtó keményen támadta Pintér Bélát amiatt, hogy a darabbéli politikus beazonosítható egy ma is aktív fideszessel.

Bayer Zsolt erről a következőt blogolta:

Mennyire ocsmány, mennyire ezekről szól, mennyire rothadt, velejéig, milyen undorító és aljas, mennyire nincsen semmi köze sem kultúrához, sem irodalomhoz, sem semmihez, ami kicsit is emberi… Vajon eszünkbe jutna-e minekünk valaha, „színpadra állítani” azt a „pletykát”, amely szerint egy befolyásos politikus feleségül veszi a híres tudós lányát, akit aztán a híres tudós fiával, saját sógorával csal? Vagy azt, amely szerint az egykor oly’ befolyásos párt komplett vezetősége fölöttébb érdekes orgiákon múlatja az időt egy határ menti kis falucskában, s ezen orgiákon bizony tizennégy-forma cigány kisfiúk is terítékre kerülnek? Esetleg színpadra valónak tartanánk valaha is, hogy az egykor oly’ befolyásos pártba átigazolt nő, a „hőskorszakban” miként szerette egy másik párt sok-sok férfi tagját, mígnem leszbikus lett, és homoszexualitással vádol meg nyilvánosan bárkit is? Írnánk-e drámát arról, hogy a „pletykák” szerint egy másik kormány egykori tagja egy buziorgia közben, az úgynevezett fojtogatós szex során akasztotta fel magát? Megénekelnénk-e a Nemzeti Színházban azt a „pletykát”, amely szerint van Magyarországon egy olyan kereskedelmi tévé csatorna, ahová egyetlen szempont szerint lehet bekerülni, nevezetesen, hogy „buzi-e vagy”, mert a tisztelt vezetőséget nagyjából semmi más nem érdekli?

Nagy Ervin és Pálmai Anna Pintér A bajnok című színmű próbáján a budapesti Katona József Színházban. Fotó: Szigetváry Zsolt
Nagy Ervin és Pálmai Anna Pintér A bajnok című színmű próbáján a budapesti Katona József Színházban. Fotó: Szigetváry Zsolt

Olvasóriporter, ja

És elérkeztünk Volnerig, akinek a „küldjünk mi is a nyakatokra egy-két profit?” szövege a bayeri üzenet párja, folytatása.

Volnerről Habony Árpád lapja, a Ripost kedden közölt cikket „Nőt vitt a bozótba, a bokrok közé a Jobbik családos frakcióvezetője!” címmel. A lap azt kamuzta, hogy egy olvasójától kapott „szenzációs” felvételeket.

Idézünk:

Olvasóriporterünk  egy benzinkútnál figyelt fel Volner Jánosra… egy ugyancsak dekoratív hölgy társaságában… behajtott a bokrok közé egy elhagyott földúton… Bementek a legsűrűbb susnyásba… Kiszálltak a kocsiból mind a ketten, jól láttam, amikor megtámaszkodott a motorháztetőn, miközben a nő előtte volt. Közelebb menni nem mertem, féltem, hogy lebukok… De mindent jól lehetett hallani… Úgy egy 20 percet voltak a bokrok között… Sajnos kiszúrta az autómat, hiába próbáltam gyorsan eltűnni, ő kezdett követni… Ráadásul hirtelen elővett egy fényképezőgépet és ő is fotózott engem… Nem ijedtem meg tőle, én is visszafényképeztem.

Azon itt ne rugózzunk, micsoda szarháziság befotózni bárki susnyásába (ez is egy szakma), s azon se, bárhonnét származnak is ilyen felvételek, közölhetőek-e.

Azt viszont rögzítsük: ahogy erről a Népszabadság által megkérdezett szakértők is nyilatkoztak, a megjelent fényképeket nem amatőr készítette.

És azt is rögzítsük ismét: mostanáig nem fordult elő, hogy parlamenti párt vezető politikusára lesifotóst küldjenek ellenfelei, s a képeket ki is tolják sajtójukba.

De vajon ki fotózta le a bokrozó Volnert?

Kilóg a feje a lövészárokból

A Jobbik kongresszusa május utolsó vasárnapján emelte frakcióvezetőjévé Volnert. És a frakcióvezetés már az a magasság, amire lőnek az ellenfelek: másnap a parlamentben maga Orbán Viktor nevezte adócsalónak Volnert.

Logikusnak tűnik, hogy a susnyásfotó mögött is a kormányoldal áll.

Az indíték adott, a titkosszolgálatnál van apparátus a kivitelezéshez, a felületet pedig biztosítja a Fidesz-média: nyitásnak Habony Ripostja, aztán továbbpörgetni a sztorit a Lokál, a TV2, meg a többi.

B verzióként azért jegyezzük fel, hogy az emlegetett kongresszuson Vona Gábor menesztette az elnökség három tagját, köztük Novák Elődöt, akit utóbb kizáratott a képviselőcsoportból, s kiszorított a parlamentből. Indítéka tehát Nováknak is lehetett Volner levadászására, igaz, kérdés, miként érhette el, hogy a képeket lehozza Habony lapja.

A titkosszolgálati akció verziót erősíti, hogy Volner a Jobbiknak a Nemzetbiztonsági Bizottságba delegált tagján keresztül már június tizenötödikén jelezte a rendészeti államtitkárnak, hogy szerinte titkosszolgálati eszközökkel megfigyelik őt, és segítséget kért az illetékes szervektől. (Mellesleg: miért bokrozik az olyan, akit megfigyelnek? De most tényleg.)

Pisi, cigi

A keresztény értékeket, a család szentségét, a nemzetfogyást politikája origójában tartó Jobbiknak nyilván kínos az ügy. Különösen az volt az első értelmezés, miszerint a frakcióvezető prostituálttal bújt félre.

Ezt cáfolandó a politikus kénytelen volt elismerni, hogy évek óta szeretője a vele lefotózott nő (akiről időközben kiderült, hogy a Jobbiknál jogász).

A pártban így is kiverte a biztosítékot, hogy nyakkendős pártvezető miért erdőben szerelmeskedik. Ennek tudjuk be a képviselő fájdalmas meséjét, miszerint:

A velem hosszabb ideje magánéleti kapcsolatban levő hölgynek pisilnie kellett, utána pedig (micsoda szenzáció!) elszívott egy cigarettát is.

Miközben ugye egy mosdóval rendelkező benzinkúttól hajtott a fák közé.

Árt a szex?

Volner átmeneti vergődésénél fontosabb kérdés, hogy most mi lesz.

Bugyival végzik ki egymást a magyar politikusok? A 2018-as választásokig összeáll a „kis magyar pornográfia” arcképcsarnoka? Jobbikos pisi a péceli cserjésben, szoci szerelem a nagyréten, liberális autós ölelkezés a Normafánál, zöld liezon a Városligetben, kereszténydemokrata puszi a Bazilikánál? Rejtett kamerák kerülnek külsőkerületi panziókba?

Egyáltalán: tényleg árt, hiteltelenít egy szexbotrány?

A történelem legismertebb félrelépő vezető politikusa, Bill Clinton népszerűségét éppenséggel növelte az 1998-ban kirobbant Monica-ügy. Hogy a magyar miként reagál saját közélői promiszkuitására, most még nem tudni, de Habonyék nyilván ebből a szempontból is folyamatosan mérik a közvéleményt.

Szóval tán csupán teszt az egész, csak nekünk ovális iroda helyett péceli cserjés jut.

 

Interjúkötet a 24.hu szerzőjétől!

Layout 1

„Terike is iszogatott, én is iszogattam.”

Megnézem most »

Ajánlott videó

Olvasói sztorik