Belföld

Orbán már most összefejelt a jobbikos Volner Jánossal

Kaki ül a fűben. Válaszol a kormányfő.

Nyuszi! Nyuszi! Nyuszi!

Orbán Viktor kiáltott fel így, amikor Rogán Antal – a szoci Demeter Mártának válaszolva – azzal vádolta a parlamentben az MSZP-seket, hogy „ülnek, mint az a bizony dolog a fűben”.

A miniszterelnök ma beült a patkóba, hiszen kérdésekre válaszol, így fordulhatott elő, hogy etológiai mankót nyújthatott kedves, kakihasonlatba tévedő miniszterének.

Habony, Ibrahim, Volner – ki a kakukktojás?

A Jobbik majdnem frakcióvezetője, Volner János immár sokadjára arról érdeklődött a kormányfőtől, hogy:

Kicsoda Habony Árpád? És milyen felhatalmazással dolgozik a kormány környékén?

Eztán jött a meglepetés, ugyanis az új politikai szintre lépő Volner megkapta első igazán komoly gyomrosát, csak a miheztartás végett.

A szóban forgó személy nevét egyetlen állami intézmény fizetési listáján nem találtam – így Orbán. – Az viszont sokkal jobban érdekel, kicsoda ön.

Orbán adatai szerint számos, Volner által alapított cég köztartozásokat hátrahagyva tűnt el cégtemetőkben, az egyik tízmillió forint áruforgalmi adóval csúszott mínuszba, mire huszonegymillió forint bírságot vetett ki rá a hatóság. A hárommillió forint alaptőkéjű vállalkozástól végül százezer forintért szabadult meg a képviselő.

Következésképpen:

Volner János adócsaló.

Volner cáfolt:

Amikor én eladtam ezt a céget, egyetlen fillér tartozása nem volt. De nem ez a kérdés: kicsoda az a Habony Árpád, miniszterelnök úr?

Ekkor egy hang valahonnan a patkóból:

És kicsoda Kaya Ibrahim?

Jaj, de rég hallottuk. Sőt: de rég olvastuk.

Orbán erre megismételte, hogy Habony neve nem szerepel állami fizetési listán, majd ismét volnerezett:

Egyetemi tanulmányait Oroszországban, diplomatagyárban szerezte, Volner János marketingképzettséget szerzett, és valóban jól el tudja magát adni.

Mondjuk ebben kompromittálót nem találtunk.

Volner János Fotó: MTI/Kovács Tamás
Volner János
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Pénz, pénz

A szoci Lukács Zoltán a kistelepülési polgármesterek javadalmazásáról, konkrétan a nagyon várt emelésről érdeklődött a kormányfőtől.

Régóta birkózunk ezzel a kérdéssel – reagált Orbán.

Aki szerint az a baj, hogy ha az “alján” tolnak a fizetési listán, akkor középen és fönt is emelni kell, aminek a vége igazságtalanság.

A megoldás (az emelés) egyelőre nem körvonalazódik.

Orbán sorosiszta?

A jobbikos Gyöngyösi Márton elébb befeküdt a kormányfő alá, majd igyekezett kisiklani alóla: sorosozásba fogott, háttérhatalmazott, Soros Györgyöt tette felelőssé a menekültáradatért, ekképpen kopírozva a fideszes retorikát. Aztán viszont nem értette, hogy a túróba’ van az, hogy Soros annak idején támogatta mind a Fideszt, mind a párt alapítóit.

Hogy ízlik miniszterelnök úr a zsoldos koszt? – kérdé Gyöngyösi.

A kommunizmus megdöntésében külső erőket is igénybe vettek a rendszerváltók, válaszában ezt próbálta megértetni képviselőtársával a miniszterelnök.

De ennek semmi köze ahhoz, hogy most van egy migránsválság… Arról van szó, hogy vannak nemzetközi erők, akik azon dolgoznak, hogy Európába minél nagyobb számban hozzanak be migránsokat. És ez ellentétes Magyarország nemzetközi érdekeivel.

Orbán szerint amúgy a Jobbik senkivel szemben sem támaszthat erkölcsi kifogásokat, hiszen:

Nemrégiben radikálisak voltak, most meg zsúrpubik.

Föld, föld

A zöld Sallai R. Benedek felülvizsgáltatná az elmúlt huszonöt év privatizációit, így juttatva további földhöz a családi gazdákat.

A miniszterelnök erre az államosított nagy cégeket sorolta, melyekkel a nemzeti vagyont gyarapították a 2010 óta hatalmon lévő kormányok.

A viszonválaszoló Sallai R. kétszer is elmondta, hogy nála Orbán sokkal jobb politikus, és kár, hogy talentumát rossz célra fordította. Ugyanis:

A jogalkotás ma semmi másról nem szól, mint hogy hogyan lehet a közvagyont ellopni.

Sallai R. Benedek Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sallai R. Benedek
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Simi, simi

A szoci Bangóné Borbély Ildikó az Orbán-Simicska saga felvázolásával fokozta a hangulatot, kezdve onnan, hogy békeidőben állami megrendeléseken milyen sokat keresett a vállalkozó, ma meg azt kell megélnünk, hogy a szabálytalan útépítések miatt Magyarországot 48 milliárd forintra büntette az unió.

Orbán reakciója:

Az aszfaltügyek 2010 előttiek, az önök kormányzására esnek. Miért engem kérdez erről?

Majd az azonnali kérdések lezárásaként Bangónéval is személyeskedett egy alaposat.

Ön a saját pártjának hivatalos riogatója! A kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampányában pártja az óriásplakátokon az ön arcával állította azt, hogy minden magyar állampolgárnak több mint százezer forintjába kerülne a határon túli magyarok kettős állampolgársága.

Olyan pfujolás, hujjogás támadt, hogy csak na.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik