Közélet

Habony is ott volt Vajna buliján, amelyet Portik említett

24.hu
24.hu

2016. 06. 20. 12:51

Korábban a témában:

A gyilkossági ügyben felbujtóként elítélt, hírhedt vállalkozó múlt pénteken bíróság előtt vallotta: egyszer tízmillió forintnyi eurót vitt a Belváros polgármestereként tevékenykedő Rogán Antalnak, hogy olcsóbban szerezhessen meg ingatlanokat a kerületben.

Portik egészen részletesen kifejtette, hogy a fideszes politikussal a Nobu étterem megnyitóján is találkoztak. A vendéglátóhely egyébként Andy Vajna filmügyi biztos érdekeltségébe tartozik, aki akkor megkérte Portikot, ne a kamerák előtt a főbejáraton érkezzen, hanem hátul a Kempinski hotelen belülről – emlékezett a férfi a bíróságon.

Akik biztosan, ott voltak

Az elítélt vállalkozó által említett, Nobu Budapest Grand Opening elnevezésű rendezvényt 2010. október 10-én vasárnap tartották. Több híresség is megjelent a fényűző estélyen, többek közt Robert de Niro Oscar-díjas színész, aki tulajdonostárs a nemzetközi Nobu-láncban, illetve a szintén Oscar-díjas Jeremy Irons. A eseményen biztosan, részt vett Rogán Antal és felesége Cecília. Róluk a vörös szőnyegen számos fotó készült.

Budapest, 2010. október 11.
Rogán Antal, az V. kerület polgármestere és felesége, Gaál Cecília érkezik a Nobu étteremlánc budapesti éttermének avatóünnepségére 2010. október 10-én este. Számos magyar és külföldi hírességgel, köztük Robert De Niro amerikai filmszínész részvételével tartották meg a Nobu étteremlánc budapesti egységének ünnepélyes megnyitóját. A világhírû étteremlánc nevét a hagyományos japán fogásokat Dél-Amerika ízeivel ötvözõ tulajdonosa és egyben fõszakácsa, Macuhisza Nobujuki (azaz Nobu) után kapta. A számos hollywoodi hírességgel baráti kapcsolatot ápoló séf elsõ közép-európai étterme, melynek tulajdonosa a filmproducer Andy Vajna, szeptember 15-én nyitotta meg kapuit Budapesten a Kempinski Hotel Corvinusban.
MTI Fotó: Kallos Bea
Rogán Antal és felesége Cecília a vörös szőnyegen a Nobu 2010-es megnyitóján. Fotó: MTI/Kallos Bea

Ám a Portik által megnevezett emberek közül nemcsak ők, hanem a miniszterelnök tanácsadója, újabban befolyásos médiamogul Habony Árpád is jelen volt a partin.

Portik – bírósági beszámolója szerint – Habony vezette fel neki az üzleti tervet, amely alapján Rogánnak köszönhetően a piaci árnál olcsóbban V. kerületi ingatlanokhoz juthatott. Portik azt állította, Habonyt nagynénjén, Pápa Marianne-én keresztül ismerte meg, aki – szerinte – szintén benne volt a bizniszben. Pápa ezt még 2014-ben cáfolta.

A Nobu Budapest által 2010 novemberében közzé tett videón jól felismerhető Habony Árpád, amint egy sötét hajú férfival beszélget. A kamera két másodpercig mutatja őket (1:06-nál).

Portik szerint rengeteg fotó és videó készülhetett a helyszínen. Ez minden bizonnyal így is volt, ám ezekből a felvételekből már csak keveset lehet fellelni.

A fotóriporterek és tévéstábok többségét a vörös szőnyeghez engedték oda, az étteremben pedig csak a TV2 forgathatott és néhány hivatalos képen kívül mást nem találtunk az interneten vagy a közösségi oldalakon.

Igaz, azóta eltelt majdnem hat év, és a Facebook vagy az Instagram sem volt még annyira népszerű Magyarországon, mint manapság. Portikot egyetlen általunk megtekintett videón vagy fényképen sem ismertük fel.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint bármi, amit Portik Tamás mond, teljesen hiteltelen, erről közleményt adtak ki. A tárca azzal érvel, hogy a Laborc-Portik találkozóról készült jegyzőkönyv szerint Portik azt vállalta, fideszes politikusokról gyűjt vagy gyárt terhelő információt (Laborc Sándor a Gyurcsány-kormány alatt vezette a Nemzetbiztonsági Hivatalt), az egyik lejáratandó politikus pedig épp Rogán Antal volt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. május 10.
Egy anya a szülés előtt, mellette férje a Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ Szülészet-nőgyógyászati Osztályán 2015. május 10-én, a születés hetén. A születés hetét minden évben, az anyák napja utáni héten rendezik. Fiuk, Barnabás 3675 grammal, egészségesen született, harmadik gyermekként.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.