Belföld

A bíróságon nézhet farkasszemet Portik és Rogán

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Népszabadságnak adott interjúban arról beszélt: Rogán Antal meg akarta úszni a gyilkosságért elítélt Portik Tamással történő szembesítést, ezért nem jelent meg pénteken a bíróság előtt. A tárca hétvégén közleményben cáfolta a feltételezést és még képet is küldtek az akkor még Németországban tartózkodó Rogánról. Magyarázatuk szerint Rogán azért nem tudott megjelenni a szembesítésen, mert háttérbeszélgetést folytatott német újságírókkal Münchenben, és interjút adott az egyik legnagyobb német napilapnak, a Bildnek.

Juhász Péter azonban nem érti, miért erre az időpontra rakták az interjúkat, ha a bírósági szembesítés napjáról két hónappal korábban értesítették a miniszterelnök kabinetfőnökét. Az Együtt alelnöke a beszélgetésben kijelentette: a bíróság újra be fogja idézni Rogán Antalt és szembesítik Portik Tamással.

Portik Tamás a pénteki tárgyalási napon arról beszélt, hogy tízmillió forintnyi eurót vitt az akkoriban a Belváros polgármestereként tevékenykedő Rogánnak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda ezt közleményben cáfolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik