Közélet

Vona: Orbánt nem érdekli más, csak a korrupció és a foci

A Jobbik pártelnöke először kiszorította az elnökségből a korábbi alelnököt, majd Novák fogta magát és visszaadta a mandátumát.

Vona Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában magyarázta a bizonyítványt, azt mindenképpen tiszteli emberileg a volt frakciótársában, hogy képes volt meghozni ezt a döntést.

Okozott sebekről beszélt Vona, például arról, amikor leült Novákkal még a tisztújító kongresszus előtt, megbeszélni, hogy nem számít már az elnökségbeli munkájára.

Nem elegáns, ha visszafelé lövöldözök, ezzel lezártnak tekinti a dolgot.

Kezet fogtak egymással és az élet megy tovább, tette hozzá.

Novák babtévés (vagy babarádiós ötletéről) a párt első embere azt mondta, lehet, hogy talált egy piaci rést, sok sikert kívánt neki, de ha tényleg babrádió az ötlet,

az már szürreális picit.

Majd elképzelték Novákot, ahogy ilyen médiumot üzemeltet. Vona képes volt erre.

Őrzi-védi a határt, hogy a magyar babák nyugodtan játszhassanak.
Aha.
Novák Előd olvassa nekik a Bogyó és Babócát?
El tudom képzelni.

Nováknak az elnök szerint az volt az egyik nagy hibája, hogy az egyéni sérelmeit nem tudta félretenni, egy kormányra készülő párt ezt nem teheti meg.

A pártvezető állítja, Novák mondta neki, hogy a szélsőségesen radikális Kurucinfó szerkesztőivel szokott levezni, érzi, hogy már most támadják onnan.

Novák korábban írt egy belső terjesztésre szánt levelet, ami kiszivárgott, ebben korrupcióval vádolja meg pártját, Vona a műsorban azt mondta, ezzel azért nem foglalkozik, mert tudja, hogy nem igaz, amit a volt alelnök írt és állított.

Ettől függetlenül saját meglátása szerint nem szereti, de elviseli a kritikát. Meghallgatja, megrágja a kritikákat, ha igaz, megpróbál változtatni is.

Orbán Viktor kiégett.

Vona ezt arra mondta, hogy legutóbb a parlamentben, amikor Habonyról kérdezték, papírból olvasva válaszolt, és egyébként is, mindig csak Kovács Bélával (kémgyanúba keveredett EP-képviselő) tud visszavágni.

Vona szerint Orbánt csak a korrupció és a foci érdekli.

(ATV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik