Közélet

Novák: életem legfájóbb döntése

A Jobbik volt alelnöke a szerdai parlamenti sajtótájékoztatóján bejelentette, visszaadja parlamenti mandátumát, nem képviselő többé.

Élete legfontosabb döntése ez, úgy fogalmazott, az olyanoknak, mint ő vagy épp az LMP-ből távozó Schiffer András „nincs helye a nemzet templomában.” Csak mi tesszük hozzá, hogy a volt társelnök önként távozott, Novákot pedig kitették.

Bejelentette, elmegy önkéntes katonának.

Úgy látja, sokan provokálják, hogy teregesse ki a szennyest vagy alapítson pártot, de a Jobbik a gyermeke, nem teszi meg, sőt, a Jobbikot sem hagyja el.

Kirúgását családbarát intézkedésnek tekinti, nyáron a maratont is lefutja tervei szerint.

Novák parlamenti búcsúját élőben tekinti meg és hallgatja Schiffer András is, talán nem véletlen, hiszen a jobbikos politikus az utolsó felszólalásában az egekig magasztalta az LMP-st.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Nem távolodik el a Jobbiktól, aktivista lesz, a pártnak pedig sok sikert kívánt. Nehéz lesz a feleségének, hogy ő marad a patkóban, a férje viszont nem lesz támaszként mellette.

Nem látja előjelét annak, hogy a pártból is ki akarnák zárni, de az elmúlt hetek eseményei után kizártnak sem tartja. De ha ez mégis megtörténne, nem hiszi, hogy függetlenként elindulna. Gondolkodik egy vállalkozásban is, konkrétuma még nincs, de biztos, hogy valami értékteremtőben gondolkodik. Korábban beszélt arról, hogy létrehozna egy babarádiót, de a médiahatóság összetétele miatt ennek csekély az esélye szerinte.

Közben azon is dolgozik, hogy létrejöjjön egy alapítvány a cigánybűnözés áldozatainak megsegítésére, de egyéves jövedelmét így nem tudja felajánlani, mivel távozik a parlamentből.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Augusztus 31-ig marad formálisan képviselő, mert technikailag maradnia kell, de felfüggeszti a mandátumát, amit már jelzett is Kövér László házelnöknek.

Infó: László Pál a Parlamentből

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik