Közélet

Fidesz: Gyurcsány embereket üldözött és veretett meg

A nagyobbik kormánypárt arra reagált, hogy a DK alelnöke megkérte a Terrorelhárítási Központ munkatársait, március 15-én senkit ne vegzáljanak politikai véleménye miatt.

A DK jelenlegi elnökének, egykori szocialista miniszterelnöknek az utasítására vetett be a rendőrség a nemzeti ünnepen a békés tömeg ellen erőszakot, gumilövedékeket, gumibotot, bilincset, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket, viperát. Egészen pontosan így fogalmazott a Fidesz:

Békés tüntetőket egyedül Gyurcsány Ferenc vegzált és veretett meg, amikor 2006 őszén rendőri erőszakkal akarta megtartani hatalmát

Politikai bosszúból több száz békés demonstrálót állítottak elő, sokakat meghurcoltak és sokan maradandó sérüléseket szenvedtek – írta a nagyobbik kormánypárt. Magyarországon jelenleg mindenki szabadon ünnepelhet – tették hozzá.

Korábban Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke adott ki közleményt: „a Terrorelhárítási Központ március 15-ére védett területté nyilvánította a Nemzeti Múzeum környékét, így a TEK emberei bárkit igazoltathatnak, megmotozhatnak vagy akár ki is üríthetik a területet”.

A miniszterelnök arra akarja felhasználni a sokak pénzéből fenntartott erőszakszervezeteket a szabadság ünnepén, hogy igazoltassák, listázzák és vegzálják a hatalmaskodó kevesekkel szembenálló sokakat. Orbán még mindig nem érti, hogy a rendőrségtől a TEK-ig az összes közfeladatot ellátó szerv – előbb vagy utóbb – újra a sokakat fogja szolgálni a hatalmat pillanatnyilag bitorlók helyett

– írta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik