Közélet

Szulejmánt néznek és boboznak a diákok suli helyett

24.hu
24.hu

2016. 02. 29. 11:26

Becsöngettek reggel az ország iskoláiban, de sok helyen üres termek falai közt visszhangzott a csengőszó. Az otthon maradt diákok kreatívan töltik az idejüket a Facebook szerint.
Korábban a témában:

Valaki tudsegitteni hogy mitkell be irni az ellenörzöbe igazolásnak??

Erősen kezdődik a Nem leszek suliban Facebookon meghirdetett eseménye. Megpróbáltunk itt utánanézni, mit csinálnak azok a diákok, akik az otthonmaradást választották a másodfokú egyenletek és elektromosan töltött részecskék tudományai helyett. Lássuk a térképen, melyek a résztvevő iskolák:

A nyilatkozatok is azt mutatják, sok suliban maradtak üresek a padok:

  • “Az én osztályomból a 30-ból állítólag kb 15 ember van bent suliba! ‪#‎Nemleszeksuliban‬”
  • “Monor,JAG,9.A osztálya a mai napon jól teljesített! 32 gyermekbol egy fő ment ma iskolába. :)”
  • “Pécs, ANK 12/a, 23-ból senki sem ment be”
  • “Pécs, Leőwey Klára Gimnázium 12/b, ketten vannak bent a 34-ből.”
  • “mi a 26bol 4en vagyunk… :)”
  • “Az én osztályomban 31 gyerekből csak 11-en vannak bent! :D (félreértés ne essék, én sem vagyok ma iskolában)”
  • “Kosztolanyi gimi 30 osztalyletszam 7 ember.9a”

Az egyik úriember a miskolctapolcai – kissé a budapesti CAF-villamosokra hasonlító – bobba ültette boldog gyermekét, volt aki növénytanórára vitte a nebulót, míg az idősebbek Szulejmánt néztek vagy játszadoztak, esetleg tanultak (!) szabadidejükben. Nézze meg galériánkat:

A Milestone is lecsapott az iskolakerülőkre

Ha nem mész suliba 29-én, gyere a Milestone-ba! felhívással tárta ki kapuit a Milestone Intézet diákok és tanárok számára.
Fotó: Berecz Valter

Becsöngetés helyett az intézet alapító-igazgatójának köszöntőjét lehetett meghallgatni. „Higgyétek el, köztetek ülnek a jövő Nemes Jeles Lászlói és Steve Jobsai” – utalt az Oscar-díjas magyar filmre (is) Léderer Dániel. A köszöntőbeszéd után elkezdődtek a programok, közel százan vesznek részt rajtuk.

Fotó: Berecz Valter

Az intézet diákklubjai hozzák a programokat, lesz filmklub, vita az oktatás központosításáról és a kockás divat rövid történetéről szóló előadás is. A Milestone egyben így fejezi ki szolidaritását a tanárokkal és a pedagógusokkal, akik munkájukkal nagyban hozzájárulnak az intézet sikereihez.

Fotó: Berecz Valter

A Bar-ANGOL is csatlakozik a “Nem megyek suliba” mozgalomhoz és várja ingyenes programjaira elsősorban azokat a középiskolás diákokat, akik nyelvvizsgára, vagy érettségire készülnek.

Fotó: Berecz Valter

Ha 1.-8. osztályos gyermeked 2016. február 29-én nem megy iskolába, szeretettel várjuk az 1001fonal rendkívüli kézimunkaóráin, hirdeti a kézműves bolt (ld. a fenti képen).

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.