Közélet

Orbán bizalmasáról és közbizalom elleni bűnökről dönthet Polt

polt-peter-orban-viktor(210x140).jpg (Array)
polt-peter-orban-viktor(210x140).jpg (Array)
Közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználás gyanúja miatt kapott bejelentést a Legfőbb Ügyészség Farkas Flórián ügyében.

Tényi István szerint a Magyar Nemzet pénteki cikkében foglaltak alapján nemcsak azt kell kivizsgálni, történtek-e közbizalom elleni bűncselekmények, hanem azt is, hogy az ELTE kiállított-e olyan végzettséget igazoló oklevelet, amely mögött nem volt teljesítmény.

Vizsgálni kell az Országgyűlés honlapjára felkerült adatok, illetve nevezett országgyűlési képviselő által az MTI Országos Sajtóközpontja felé 2016. évi január hó 14. napon eljuttatott sajtóközleményben foglaltak valóságtartalmát is.

Mint korábban megírtuk, helyreigazításával gyakorlatilag Farkas Flórián ismerte be, hogy valótlan önéletrajzi adatok szerepelnek róla a parlament közhiteles honlapján.

A Fidesz be- és feljelentőembere közölte, hogy mivel az ügyben országgyűlési képviselő érintettsége is felvetődhet, a Legfőbb Ügyészség az ügy elintézésére, értékelésére a Központi Nyomozó Főügyészséget jelölje ki. Tényi az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik