Közélet

Zakatol a hisztivonat: nem fog Merkel menekülteket telepíteni a magyar városokba

Hiába keresi az interjú felvételét, amiben ezt mondta a kancellár, mert nem mondott ilyet.

Lassan már csak ásít egyet az ember a Mindenegybenblog, Hirado.top, Vilaghalo.info és hasonló „nagyszerű” oldalakon megjelenő, a valósággal nem túl szoros viszonyt ápoló hírek láttán, de úgy látszik, van igény a szörnyülködésre, mert úgy osztják a facebookozók az impresszum nélküli álhírportálok agyszüleményeit, mintha nem lenne holnap.

A HVG.hu a Hirvilag.co nevű, uszításra és heccelésre szakosodott kamuhíroldalon bukkant rá arra az álhírre, miszerint Angela Merkel egy német tévének adott interjúban arról beszélt, hogy az Európai Unió csak a bevándorlók segítségével lehet működőképes, és az lenne optimális, ha minden magyar városban volna menekülttábor.

A hír persze most sem igaz, a német kancellár nem mondott ilyet. A hétre egyébként az alkoholista prosztóhumorra szakosodott, valamiért elképesztően népszerű Tibi atya mémoldaltól is kijutott egy kamuhír: a belga egészségügyi miniszterről híresztelték, hogy beszólt a magyaroknak, hogy egészségtelenül élnek, miközben maga is túlsúlyos. A „fergeteges humor” hatására tömegével özönlötték el a felháborodott magyarok Maggie de Block Facebook-oldalát gyűlölködő kommentekkel. A mémoldal később bocsánatot kért, ettől függetlenül egyszerűbb honfitársaink mostanáig beszólogatnak neki, tovább öregbítve hazánk hírnevét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik