Közélet

Most aztán tényleg nagyon megújul az MSZP

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 11. 26. 18:55

Vagy nem. A lényeg, hogy a kongresszuson alapértékekről fognak vitázni.

Szombaton tartja a szocialista párt a kongresszusát, a hvg szerint személyi kérdésekről nem lesz, de az alapértékekről vitázni fognak. Szóba kerül, hogy milyen egy modern szocialista párt, mik az ország problémái és megpróbálnak az adósságcsapdától is szabadulni.

A lap szerint többen elégedetlenek Tóbiás elnökkel és az elnökséggel, de a pártvezetésre nincs jelentkező, így előrehozott tisztújítás nem várható.

A párt anyagi helyzete nem rózsás, próbálnak szabadulni ingatlanjaiktól, köztük a 2008-ban átadott Jókai utcai székháztól is.

Ideológiai ráncfelvarrás jöhet, az új alapszabály preambulumában friss baloldali értékeket akarnak kőbe vésni, amivel jelzik, hogy a szocialisták is megérkeztek a XXI. századba. Tóbiásék úgy gondolják, nem elég visszatérni a rendszerváltás után kialakult jogállam értékeihez, hanem ezeket meg kell haladni.

Emellett hat égető problémára keresik a választ ellenzékből: mit lehet tenni az alacsony fizetésekkel, a földkérdés problémája, a szegénység kérdése, meddig tartható az alacsony rezsi, az alacsony társadalmi részvétel okai, illetve Budapest mint innovációs fellegvár lehetősége.

Végül bekerülhet az alapszabályba az előválasztás lehetősége is.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.