Részeg nők (Array)
Közélet

Ki nem találja, melyik nép a legnagyobb szeszkazán!

24.hu
24.hu

2015. 11. 09. 16:33

Nem talált, nem a magyar, nem is a cseh, de az orosz se jó válasz. Mi magyarok azért egy dologban jó vagyunk, ha piálásról van szó.
Korábban a témában:

Végre egy igazán fontos kutatást tett le az asztalra az OECD nevű gazdasági gittegylet: felmérték, melyik országban vedelnek a legtöbbet. A 2000-es és 2013-as adatokat vetették össze, ami szerint – tessék megkapaszkodni:

Litvánia a legalkeszebb ország.

A litvánok ugyanis évi 14 liter szeszt öntenek magukba egy évben. Őket sorban követi Ausztria, Észtország és Csehországm átlag 11-12 literrel. A másik oldalon Indonézia áll gyakorlatilag 0 literrel, de a törökök, indiaiak, izraeliek is csekély fogyasztók a maguk 1-3 liter/fős értékeivel (persze a felmérést közlő Independent szerint ennek kulturális-vallási okai is vannak).

Forrás: Independent.co.uk

2000-hez képest az államok zömében csökkent a piálás, de Litvánia, Lengyelország és Oroszország erősödni tudott e téren is. A felmérés szerint a fiatalok és a nők körében terjed durván a veszélyes mennyiségű ivás. Különösen érdekes, hogy férfiaknál inkább az alacsony jövedelműek isznak többet, míg nőknél a magasabb jövedelműek.

Az ivók eloszlásában Magyarország vezet alulról: az alkoholfogyasztók 20 százaléka issza meg az éves elfogyasztott mennyiség 90 százalékát. Ez a franciáknál csak 50 százalék.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. július 18.
Utas a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új elektronikus bérletét használja Budapesten, a Deák téri metrómegállóban 2017. július 18-án. A napokban elindította a BKK az online jegy- és bérletvásárlási felületet, amelyre a vásárlóknak minden nap be kell majd lépniük. Először teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.