Közélet

ORÖ-dráma: az elnök mondjon le!

24.hu
24.hu

2015. 10. 05. 19:23

A roma önkormányzat négy elnökhelyettese kikelt Hegedüs István ellen, aki kikelt Farkas Flórián ellen. A szappanopera közepén persze megint pár százezer ember boldogulása áll.
Korábban a témában:

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) négy elnökhelyettese és a szervezet pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke szerint Hegedüs István méltatlanná vált az elnöki feladat ellátására, ezért arra szólítják fel, hogy azonnal mondjon le.

Az ORÖ vezető tisztviselői hétfő esti közleményükben Hegedüs István (Lungo Drom) ORÖ-elnök hétfői sajtótájékoztatójára reagáltak. Hegedüs ott azt mondta, ma az integráció egyetlen akadálya Farkas Flórián. Ha Farkas Flóriánnak fontosak a cigány emberek, akkor beadja lemondását. Elmondta, az ORÖ 47 tagú közgyűlésében többsége van. Megjegyezte, vele együtt 23 képviselő volt jelen a megbeszélésen az ORÖ-székházban hétfőn, de vannak képviselők, akik “bizonyos okok miatt” nem tudtak részt venni a tárgyaláson.

Hegedüs mindent Farkasnak köszönhet

Az ORÖ négy elnökhelyettese, Jónás Gábor, Rácz Tamás, Lakatos István és Balogh János, valamint Gáspár Szilvia pénzügyi ellenőrző bizottsági elnök közös közleményében azt írta: Hegedüs István, az ORÖ elnöke olyan embert szólított fel lemondásra, akinek “az elnöki pozícióba való felemelését” köszönhette.

Mint felidézték, az elnök által elkövetett “sorozatos jogszabálysértések”, a közgyűlési határozatok végrehajtásának elmulasztása és a pénzügyi ellenőrző bizottság munkájának akadályozása miatt az ORÖ négy elnökhelyettese már szeptember 28-án írásban elnöki posztjáról történő lemondásra szólította fel Hegedüst. Ezt eljuttatták Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének is – tették hozzá.

Az ORÖ vezetői szerint Hegedüs egy nagyon jól működő ORÖ-t vett át, aminek működését az Állami Számvevőszék is pozitívan értékelte. Hegedüs viszont “rövid elnöksége alatt botránypolitizálásba sodorta” az ORÖ-t. “Egy ilyen ember nem lehet cigány vezető!” – jelentették ki az ORÖ vezető tisztviselői, akik szerint “Hegedüs István nemcsak hálátlan, hanem méltatlanná is vált arra, hogy a cigányság országos érdekképviseleti szervezetének vezetését ellássa”.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.