Közélet

Eltüntetné a közéletből Farkas Flóriánt az ORÖ-elnök

24.hu
24.hu

2015. 10. 05. 15:23

Hegedüs István szerint ugyanis ő az akadálya a cigányság integrációjának. A roma önkormányzat elnöke még halálos fenyegetést is kapott, hamarosan Orbánhoz fordul.
Korábban a témában:

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint távoznia kell a közéletből Farkas Flórián Lungo Drom-elnöknek, miniszterelnöki biztosnak, mert ő az akadálya a roma integrációs folyamatnak. Hegedüs István (Lungo Drom) ORÖ-elnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ma az integráció egyetlen akadálya Farkas Flórián. Ha Farkas Flóriánnak fontosak a cigány emberek, akkor beadja lemondását – idézi őt az MTI.

Elmondta, hétfőn 22 önkormányzati képviselővel beszélt, és állást foglaltak abban, hogy “új irányra van szükség”, ebben támogatják az ORÖ jelenlegi vezetését. Közölte, nem értenek egyet Farkas azon törekvésével, hogy az ORÖ-t “be kell dönteni, meg kell szüntetni”. Nem értenek egyet azzal sem, hogy az elmúlt héten, az ellenzékkel közösen próbálta Farkas a Lungo Dromot megosztani – tette hozzá.

Hegedüs azt mondta, ha Farkas nem adja be a lemondását, akkor megkeresik Orbán Viktort, és kérik tőle, hogy Farkas miniszterelnöki biztosi pozícióját azonnal szüntesse meg. Kitért arra is: birtokában van több olyan anyag, amelyikben

Farkas Flórián azt jelenti ki, hogy ő van olyan bizalmi viszonyban olyan magas rangú személyekkel, akik, ha kell, megszüntetik az Országos Roma Önkormányzatot.

Hegedüs kijelentette: az integrációs folyamat azért állt meg, mert Farkas Flórián – korábbi ORÖ-elnök – megakadályozta, hogy a pályázatokat kiírják. Megakadályozta azt is, hogy az ORÖ ezekből a forrásokból a leginkább rászoruló településekre juttasson – tette hozzá. Kérdésre válaszolva elmondta, az ORÖ 47 tagú közgyűlésében többsége van. Megjegyezte, vele együtt 23 képviselő volt jelen a megbeszélésen az ORÖ-székházban hétfőn, de vannak képviselők, akik “bizonyos okok miatt” nem tudtak részt venni a tárgyaláson.

Hegedüs szerint a kormány minden lehetőséget biztosított az ORÖ-nek. Soha azelőtt ekkora források és lehetőségek nem álltak rendelkezésre – jegyezte meg.

Életveszélyes fenyegetésről is beszámolt hozzátéve, feljelentést még nem tett, de elképzelhető, hogy megteszi.

Szólt arról is, hogy múlt csütörtökön 2011 és 2014 közötti megállapodásokat foglaltak le nyomozók az ORÖ-székházban. A jelen lévő ORÖ-képviselők tapssal fogadták a Hegedüs által elmondottakat. Az ORÖ múlt csütörtöki, Hegedüs által összehívott rendkívüli közgyűlését nem tudták megtartani, mert a képviselők egy része kivonult az ülésről, és így nem tudták elfogadni a tárgyalni kívánt napirendi pontokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.