Közélet

Nőktől csalt ki pénzt az ál-autószerelő

autószerelő (Array)
autószerelő (Array)

A férfi Budapesten és Dunaharasztin összesen 29 nő sérelmére követett el csalást.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség 29 rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat egy 43 éves férfival szemben, aki a vád szerint egyedül utazó nőket szólított le jellemzően azzal, hogy gépkocsijukból folyik az olaj, majd a hiba azonnali elhárítására hivatkozva pénzt csalt ki tőlük.

A vád szerint a férfi 2011 júliusa és 2013 májusa között Budapesten, illetve egy alkalommal Dunaharasztin összesen 29 nő sérelmére követett el csalást.

A vádlott módszere az volt, hogy gépkocsival egyedül közlekedő nőket szólított meg, akiknek valótlanul azt állította, hogy szikrázik az autójuk kipufogója vagy a gépkocsijukból folyik az olaj, egyúttal figyelmeztette őket, hogy a műszaki hibára tekintettel nem lenne biztonságos továbbhaladniuk. A sértetteknek a vádlott azt is előadta, hogy ő autószerelő, ezért a gépkocsijukat a helyszínen meg tudja javítani.

Ezt követően a megtévesztett nőknek a férfi felajánlotta a segítségét abban is, hogy elmegy helyettük egy közeli szaküzletbe vagy benzinkútra, ahol megvásárolja az olajat, illetve a szükséges alkatrészt, majd visszamegy és kijavítja a hibát. Erre hivatkozással a sértettektől elkérte a megvásárolandó termékek árát – átlagosan 15 000-20 000 forint körüli összeget -, majd annak érdekében, hogy a bizalmukat megerősítse, megkérte őket, hogy amíg vissza nem ér, addig vigyázzanak a táskájára.

A vádlott ez után az értéktelen dolgokkal kitömött táskát hátrahagyva távozott a helyszínről, az átadott összegekből pedig semmit nem vásárolt, az nem is állt szándékában, célja mindegyik esetben a sértettek pénzének jogtalan megszerzése volt. A vádlott a csalással összesen csaknem 500 000 forint kárt okozott a sértetteknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik