Közélet

Feljelenti a hatóságokat a halálra késelt kislány apja

A nyolcéves kislányt anyja késelte halálra. A férfi szerint az illetékesek nem tettet semmit, pedig kérte, hogy korlátozzák a nő láthatását.

Feljelenti a hatóságokat az a férfi, akinek a kislányát tavasszal ölte meg a gyermek anyja egy tatai panzióban. Az apa azért indít pert az illetékes gyámhivatal és a bíróság – illetve minden érintett szerv ellen – mert szerinte nem segítettek abban, hogy megelőzzék a tragédiát. „Az elmúlt hónapokban rengeteg példa volt, amikor a hatóságok semmit nem tettek azért, hogy megvédjék a kicsiket. Laura és más gyerekek emléke miatt is megtesszük a jogi lépést” – mondta a Blikknek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tatabányai nő a tőle hosszú ideje külön élő lányát láthatásra vitte el édesapától. Napokkal később a halálra késelt gyermek holttestét egy tatai panzióban találta meg a rendőrség, lakossági bejelentés alapján. Az anyát a panzióban őrizetbe vették, a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Korábbi hírek szerint a nő igen zűrös életet élt, azzal fenyegette a férfit, hogy megöli magát és a kislányt, és többször részegen ment el érte. A fenyegetőzéskor az apa feljelentést tett, akkor elvitték a 42 éves asszonyt, ám végül a felelősségre vonás elmaradt. A lap szerint a gyámhatóság sem tett semmit, pedig az óvónők is bejelentették, hogy a nő többször ittasan jelent meg, sőt egy kocsma tulajdonosa is jelezte, hogy esténként Laura az anyjával üldögél náluk.

A férfi korábban többször jelezte a hatóságoknak, hogy a nő veszélyes lehet a kicsire, szerette volna, ha korlátozzák az anya láthatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik