Közélet

Tatai gyerekgyilkosság: napokig élhetett a holttesttel az anya

tatai gyerekgyilkos (tatai gyerekgyilkos)
tatai gyerekgyilkos (tatai gyerekgyilkos)

A nyolcéves kislány már több napja halott lehetett, amikor rátaláltak egy tatai panzióban.

Nem szólította anyának – ezért ölhette meg nyolcéves kislányát az a nő, akit hétfőn fogtak el a rendőrök Komárom-Esztergom megyében – írja a Blikk. A lap szerint a gyermek már több napja halott lehetett, amikor rátaláltak a tatai panzióban.

„A tavaszi szünetre hozta el Anikó a kis Laurát. Azt mondta, el akarja vinni valahova, hogy ketten legyenek, ahol senki sem háborgatja őket” – mesélte a gyilkossággal gyanúsított nő élettársa, aki hozzátette: utólag kiderült, párja megdézsmálta gyógyszereit, nyugtatókat, altatókat vitt magával, és azokra ivott. A férfi úgy tudja, az asszony valószínűleg a gyereket is elkábította a tablettákkal. „Megfojtotta azt a gyönyörű angyalt” – fűzte hozzá.

A kislányt apja nevelte, mivel a gyámhatóság az ő gondjaira bízta, miután hiteltartozásuk miatt otthonukat elvitte a bank. A férfi új párra talált, aki befogadta őket. A nő azonban csak messze gyermekétől, egy barátnőjénél élt Tatabányán. Ő mutatta be neki későbbi párját, egymásba szerettek, de a nő nem talált nyugalmat, nem tudta ugyanis elfogadni, hogy volt élettársa és kislánya egy idegen nővel alkot egy családot.

Az Index ezzel szemben úgy értesült, hogy az apának felesége és felnőtt fiai voltak. A férfi nem hagyta el a családját, felesége elfogadta, hogy férjének született egy házasságon kívüli gyermeke. A férfi a nevére vette és gondoskodott róla. A problémák 2011 körül kezdődtek például, hogy az anya délutánonként erősen ittas állapotban rendszeresen ott ült az egyik sörözőben, és vele volt az akkor 5 éves kislány is. 2012 júniusában már azzal hívta fel a gyermek apját, hogy éppen most mennek a patikába, ahol gyógyszereket fog venni, aztán megöli magát és a gyereket is. Azt mondta az apának, rendeljen majd szép fehér koporsót Laurának. A férfi azonnal hívta a rendőrséget, egyik ismerőse pedig gyorsan odatelefonált a patikába, nehogy bármilyen gyógyszert kiadjanak a nőnek. Az esetről a rendőrség értesítette a gyámhatóságot. 

Később megállapodtak a gyermek közös felügyeletéről, de az apa egyik alkalommal nem adta át a kislányt mondván párja – akit egyébként pszichiátrián is kezeltek – ismét részegen érkezett. Ebből per lett, a bíróság végül úgy döntött, mindkettejüknek joguk van a gyerekkel lenni, ahogy arról korábban megállapodtak. Ez a helyzeten lényegesen nem változtatott: a kislány már addig is nagyrészt az apánál élt, de a férfi szerint szerette az anyját is. Mivel úgy tűnt neki, hogy a nő már nem iszik és rendezte életét, megengedte neki, hogy húsvétra elvigye a kislányt. A lap szerint is azért borult ki az asszony, mert Laura már nem akarta anyának szólítani.

A nőt a Blikk szerint felzaklathatta, hogy gyermeke boldogan mesélt az apjával és nevelőanyjával töltött időről. Akkor szakadhatott el a cérna, amikor a kislány közölte: ő apja új párját szólítja édesanyának, őt pedig mostantól Anikónak. Miután végzett vele a tatai panzióban, megállás nélkül ivott. Az egyik szomszédos vendéglátóhely munkatársa elmondta, hogy a panzió dolgozója hozzá csengetett be, hogy egy pár üveg italt vásároljon a kapatos szállóvendég számára.

A rendőrök már 2-án keresték a gyermeket és anyját, miután az apa a rendőrségen bejelentette, hogy a nő nem vitte vissza hozzá a kislányt. Az asszony új élettársa sem tudta, hogy hol vannak, de rossz érzése támadt, amikor egymás után kezdte kapni az SMS-eket párjától. „Arról írt, hogy mennyire imádja a lányát, s hogy mennyire önző és egoista az exe. Az egyik éjszaka pedig olyan részegen hívott fel, hogy egyetlen szavát sem értettem” – folytatta.

A férfit annyira megrázta, amit párja tett, hogy eldöntötte: minden kapcsolatot megszakít vele, soha többé nem akarja látni.

Az asszony előzetes letartóztatásáról szerdán döntenek.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik