Közélet

Szabadon a kislányukat rabként, bezárva tartó kislétai szülők

kisleta(210x140).jpg (Array)
kisleta(210x140).jpg (Array)

Az ügyben indult nyomozást meghosszabbította az ügyészség.

Meghosszabbította az ügyészség a nyomozást a saját kislányukat rabként, bezárva tartó, kislétai szülők ügyében – értesült a Magyar Nemzet. Sértett sanyargatásával, 18. életévét be nem töltött szemémy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése – mindezzel gyanúsítják őket. A lap szerint a pár nincs rács mögött, szabadlábon védekezhetnek.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a “további tanúkihallgatásokat kell végezni a történeti tényállás feltárására, valamint a bűncselekmény bizonyítása érdekében”.

A Zsaru magazin április végén írt arról, hogy legalább egy éven át tartotta éjszaka, majd délutánonként is bezárva 11 éves lányát egy kislétai pár. Amikor a gyerek kórházba került, korához képest alultáplált volt, mindössze 21 kiló. Bevallása szerint három éve rendszeresen bezárják a spájzból kialakított, két négyzetméteres helyiségbe, ahol nincs sem fűtés, sem világítás.  Kezdetben csak rövidebb időre parancsolták a „cellába”, később már délutánonként is ott kellett lennie. A szoba berendezése egy matracból és egy biliből állt.

Amikor a szülőket gyanúsítottként kihallgatták, a 42 éves anya beismerte, hogy – állítása szerint tavaly március óta, amikor a gyereket kivették az iskolából magántanulónak – bezárva tartották a kislányt. Állítása szerint a kislány kezelhetetlen, lopott az iskolából, „visszapofázott” a tanárainak. A család szerény anyagi körülmények között él, a kislány pedig valóban lopott az iskolában, egy alkalommal elvette egy osztálytársa szendvicsét. A nő azt is felrótta gyermekének, hogy bepisil, azonban a spájzból kialakított cellában nem volt folyóvíz, a kislány a megtelt bili tartalmát a szűk ablakon öntötte ki.

Fotó: Bartalus Laura

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik