Közélet

Tévéből ismert tanácsadó került előzetesbe

T(960x640).jpg (Array)
T(960x640).jpg (Array)

T. András befektetési tanácsokkal látta el a nézőket. Most csalás miatt ül. A férfi a TV2 műsoraiban is többször szerepelt.

Jelentős kárt okozó csalással gyanúsít a rendőrség egy férfit, aki befektetési tanácsokkal látta el a nézőket, pénzügyi témákban nyilatkozott, többször is feltűnt a képernyőn. T. András a TV2 több műsorában is szerepelt – értesült a Magyar Nemzet.  Az ügyben a XIX. kerületi Rendőrkapitányság nyomoz.

A rendőrség a lap kérdésére közölte: három embert hallgattak ki gyanúsítottként, a bíróság mindannyiukat előzetes letartóztatásba helyezte.

A hatóságok vizsgálják, hogy kinek mi volt pontosan a feladata, ki volt az ötletgazda illetve ki hajtotta fel a befektetőket. Egyelőre még az is tisztázásra vár, hány sértettje van az ügynek. A lap úgy tudja, a gyanúsítottak arra hivatkozva kerestek befektetőket, hogy a Mercedes gyár számára készítsenek egy zenei projektet, de a pénzből az érintettek nem láttak egy fillért sem. A kár meghaladhatja a százmillió forintot.

A Zsaru magazin azt írja, az ügyben egy 34 éves budapesti férfi tett feljelentést mondván, 2012 őszén kétszer egymillió forintot adott át befektetési céllal egy 57 éves nőnek. E-mailben kért befektetési segítséget az egyik tévécsatornán szakértőként feltűnő pénzügyi tanácsadótól, az 56 éves ürömi dr. T. Andrástól (56), aki személyes konzultációt javasolt, amelyre a nő érkezett.  Az asszony a Vállalkozás Angyal projektet ajánlotta. Felvázolta, hogy a befektetett pénzből egy 42 éves nővel videoklipet is tartalmazó zenei projektet készíttetne egy magyarországi autógyártónak, amely később annyit fizet érte, amiből kijön az ígért hozam. A férfi a pénzét három év futamidőre bocsátotta rendelkezésre, a szerződés alapján befektetése 30 százalékos hozamának egy-egy harmadát évente, a törzstőkét pedig a futamidő végén kapta volna vissza. Az egy év letelte után hónapokig hitegették, egyetlen forintot sem utaltak át neki. A férfi végül tavaly október 28-án megelégelte a dolgot, ezért fordult a rendőrséghez.

A nyomozók megvizsgálták azt a bankszámlaszámot, amelyre a férfi a pénzét átutalta, és megállapították, hogy a folyószámlára több nagyobb összeg érkezett „befektetési célzat” megjegyzéssel. “Megkerestük a befektetőket. Elmondták, szintén a Vállalkozás Angyal projekt keretében bízták pénzüket a gyanúba került három személyre, és ugyanúgy nem láttak viszont egyetlen fillért sem” – mondta a lapnak Rozsi Tibor hadnagy, a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója. Az érintett autógyártó cég vezetőitől megtudták, soha nem hallottak a készülő projektről, sem a gyanúsítottakról.

A zsaruk április 21-én fogták el a trió tagjait.

 
Fotó: Erdei Mihály/Zsaru magazin

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik