Közélet

Hamarosan szabadulhat az egyik ároktői bandatag

A „csak" rablásért elítélt Kolompár András strasbourgi bírósághoz fordul és kártérítést kér – írja a Blikk. A férfi jó magaviselettel 2016-ban szabadulhat, és egyből nyugat felé venné az irányt.

„Már be is adtam a strasbourgi bíróságra és a Helsinki Bizottsághoz az ügyemet. Pár nappal azelőtt módosítottak törvényt, hogy házi őrizetbe kerülhettem volna – panaszkodott a bűnöző a Blikknek.

Annak idején felmerült annak a lehetősége, hogy elengedik a bandát, mert ügyükben négy éve nem született ítélet. Pár napon belül azonban törvényt módosított az Országgyűlés, a gyilkosok az elsőfokú ítéletig, bármennyi idő is az, börtönben maradnak. A férfi szerint minden megfelelt volna a nyomkövetőnek és a házi őrizetnek, de kiderült, hogy mégsem mehet haza, mert szerinte gyilkosként kezelték.

Kolompár András egyébként jó magaviselettel már 2016 végén szabadulhat, és azt tervezi, hogy esetleg kidobó emberként dolgozik majd Spanyol- vagy Németországban, esetleg Svájcban. Abban már biztos, hogy nem marad Magyarországon, úgy gondolja, hogy több babér terem neki Nyugaton.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, az ároktői banda tagjai éjjelenként, maszkban rátörték a bejárati ajtót a 70-80 éves emberekre, rúgták, bottal, ököllel verték őket, majd megkötözték és úgy bántalmazták tovább, hogy értékeiket megszerezzék.

A bűncselekmény-sorozatnak összesen tizennégy idős sértettje volt. Az áldozatok töréssel, belső sérülésekkel, megkötözve, betömött szájjal szenvedtek otthonukban akár egy, fél napon keresztül is, nem egyszer úgy, hogy súlyos bútorokat is rájuk raktak a támadók.

A Szegedi Ítélőtáblától idősebb Rostás Elemér és fia, Henrik tényleges életfogytiglanit kapott; M. István 30, R. András 20, K. András 10, ifjabb R. Elemér 8 év múlva szabadulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik