Közélet

Munkát kaptak az ároktői gyilkosok

Munkába álltak a sorozatgyilkos banda tagjai a börtönben.

A Blikk úgy tudja, a hattagú brigádból négyen kezdtek el dolgozni, életükben először. Két elítéltnek még keresik a megfelelő munkát.

A lap szerint a banda feje, R. Elemér papírzacskókat, dobozokat, borítékokat, gyufásdobozokat hajtogat a cellájában, csakúgy, mint a szintén tényleges életfogytiglanra ítélt fia, Henrik és rokonuk, R. András. M. István kijöhet a zárkájából, és könnyű fizikai munkát végezhet: egy szalagról pakolgatja le és fel az árut.
Munkájukért pénzt is kapnak, a mindenkori minimálbér egyharmadát, vagyis 33 800 forintot. Ebből vonják a rabtartást és a bűnügyi költséget.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, az ároktői banda tagjai éjjelenként, maszkban rátörték a bejárati ajtót a 70-80 éves emberekre, rúgták, bottal, ököllel verték őket, majd megkötözték és úgy bántalmazták tovább, hogy értékeiket megszerezzék.

A bűncselekmény-sorozatnak összesen tizennégy idős sértettje volt. Az áldozatok töréssel, belső sérülésekkel, megkötözve, betömött szájjal szenvedtek otthonukban akár egy, fél napon keresztül is, nem egyszer úgy, hogy súlyos bútorokat is rájuk raktak a támadók.

A Szegedi Ítélőtáblától idősebb Rostás Elemér és fia, Henrik tényleges életfogytiglanit kapott; M. István 30, R. András 20, K. András 10, ifjabb R. Elemér 8 év múlva szabadulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik