Közélet

A NAV is rászáll a kirabolt kínaiakra

Az adóhatóságnak gyanús, miből tudtak a megkötözött, kirabolt, majd egy lövöldözéssel tarkított autós üldözésben részt vevő ruhakereskedők 465 millió forintot megspórolni.

A két ázsiai férfire hétfőn reggel rontottak az ismeretlen támadók az Újlak utcában. A csuklyás alakok gázsprayvel fújták le kiszemeltjeiket, majd megkötözték őket és elvették a pénzüket. Ezután beültek egy fehér színű kisbuszba és elmenekültek. Miután a két férfi kiszabadult, ők is autóba szálltak, és a rablók után indultak. A menekülők kiszúrták őket és tüzet nyitottak: több lövést adtak le üldözőik kocsijára, amely így nekicsapódott egy fának.

A Blikk úgy tudja, a NAV alaposan a kereskedők körmére néz majd, hiszen tisztázniuk kell, honnan jutottak ilyen hatalmas összeghez, amit ráadásul készpénzben tartottak maguknál. A boltosok egyébként azt vallották, hogy azért volt náluk ekkora összeg, mert éppen fel akarták tölteni az árukészletet.

Az adóhatóságnál a lapnak elmondták: nem ez lenne az első eset, amikor rendőrségi ügyből NAV-os ellenőrzés is lesz. A nyomozók ugyanis rendszerint értesítik az adóhatóságot, amikor felmerül a gyanú, hogy pénzügyileg sem tiszta a helyzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik