Közélet

A Westendben lövöldözött – 15 évet kaphat

Emberölési kísérlet vádjával áll bíróság elé a férfi, aki egy budapesti plázában rálőtt volt élettársára.

Többévnyi együttélés után a nő tavaly év elején szakított az 53 éves férfival és új kapcsolatot létesített, amit az elhagyott élettárs képtelen volt feldolgozni. Egy budapesti piacon lőfegyvert és lőszereket vásárolt. Arról azonban nem volt tudomása, hogy a fegyvert korábban már egyszer hatástalanították, majd azt később visszaélesítették, ezért a pisztolyból kilőhető lövedék átlagos energiája jelentősen lecsökkent – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Tavaly október 8-án pedig a férfi telefonon hívta találkozóra az asszonyt egy VI. kerületi bevásárlóközpontba, ahova már a fegyverrel érkezett. Itt vita, majd veszekedés indult köztük, a férfi többször is megütötte a nőt. Ezután elővette a pisztolyt, csőre töltötte, majd célzott lövést adott le a tőle mintegy 10 méter távolságra lévő, menekülő nőre.

A lövedék célba talált, a fegyverátalakításból adódó csökkent energiájának köszönhetően azonban a nő csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A célzott lövés ugyanakkor közvetlen közelről még ebben az esetben is alkalmas lett volna életveszélyes sérülés okozására. Az ügyészség most – más bűncselekmény mellett – emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, amelynek büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik