Közélet

Csuklyás rablók lövöldöztek Budapesten

A támadókat még keresi a rendőrség. Úgy tudjuk, több tízmillió forintot zsákmányoltak.

Lövések dördültek hétfő reggel Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton – tudta meg a Hír24. Úgy értesültünk, hogy egy kocsit több lövedék is eltalált.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség az eset kapcsán közleményt adott ki, melyben megerősítette az információt, emellett részleteket közöltek. Eszerint az ismeretlen támadók reggel fél 7 körül rontottak rá két férfira az Újlak utcában. A csuklyás alakok gázsprayvel fújták le kiszemeltjeiket, majd megkötözték őket és elvették a pénzüket. Ezután beültek egy fehér színű kisbuszba és elmenekültek.

Miután a két férfi kiszabadult, ők is autóba szálltak, és a rablók után indultak. A menekülők kiszúrták őket és tüzet nyitottak: több lövést adtak le üldözőik kocsijára, amely így nekicsapódott egy fának. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a jármű utasai nem sérültek meg.

 Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rablók elmenekültek, az egyenruhások még keresik őket. Kérik, aki az eseménysor szemtanúja volt, jelentkezzen az ingyenesen hívható, 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Az ügyben rablás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen

A Hír24 úgy tudja, külföldi állampolgárokat raboltak ki, egész pontosan két kínai férfit. Információink szerint a támadók zsákmánya több tízmillió forint.


Zár alatt a Pesti út (Fotó: Hír24)

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte, hogy hatósági zárás miatt több járatuk is terelve közlekedik. A 97E, a 161-es, a 162-es, a 162A, a 169E, a 198-as, a 202E autóbusz nem érinti a Rákoskeresztúr, városközpont és a Szent kereszt tér megállót, a 46-os autóbusz pedig a Szent kereszt tér, a Rákoskeresztúr, városközpont és a Városközpont, Posta megállót hagyja ki. 


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik