Közélet

Skorpió a londoni metrón

A veszélyes ízeltlábú egy férfi táskáján mászott, az utasok pánikba estek.

Nem történt még hasonló a brit főváros földalatti vasútrendszerének közel 150 éves története alatt – írja a The Independent.

Kisebb pánik tört ki az utasok között, amikor egy férfi üvölteni kezdett, látva, hogy egy jól fejlett skorpió mászik fölfelé a táskáján. A szerelvény éppen London központjában, a Vctoria állomáson állt. A személyzet a hangzavarra gyorsan a helyszínre sietett, és műanyag uzsonnás dobozzal elfogták a veszélyes ízeltlábút. A dobozra lukakat vágtak, hogy az állat lélegezni tudjon, és értesítették a rendőrséget.

A Brit Közlekedési Rendőrség speciális, állatokkal foglalkozó részlegének tisztje, Mike Charnick a lapnak azt mondta, hogy bár a földalatti vasúthálózatnak meglepően változatos élővilága van, hasonló eset még soha sem történt. A szerelvényen talált, Centruroides nemzettségbe tartozó, a karibi térségből származó skorpió igen veszélyes. Az állatot Londoni Állatkert fogadta be.

A férfi, akinek az ízeltlábú a táskáján mászott, azt mondta, hogy az utazást megelőzően egy parkban üldögélt, így nem zárható ki, hogy már ott összeszedte az állatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik