Közélet

Sokkoló hirtelenséggel, tévénézés közben halt meg a tini

Váratlanul összecsuklott, az orvosok már nem tudták megmenteni.

A családot teljesen sokkolta a váratlan tragédia. A látszólak teljesen egészséges, és jó kondícióban lévő, 17 éves Harry Dubois nyugodtan üldögélt a tévé előtt a kanapén, amikor a szíve felmondta a szolgálatot – írja a Daily Mail.

Harry Dubois (fotó: Facebook)

Bár Harryt hamar kórházba szállították, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A boncolás során kiderült a fiúnak egy ritka, addig fel nem fedezett szívrendellenesség miatt, az idős, magas vérnyomásban szenvedő férfiakra jellemző betegség miatt megrepedt az aortája.

A tragédia két nappal az után történt, hogy Harry éles fájdalmat érzett a hátában. Mivel családjával azt gondolták, hogy egy izom húzódott meg, bevett néhány fájdalomcsillapítót és nem foglalkozott tovább a dologgal. Mivel soha ezt megelőzően nem voltak különös fájdalmai, senki sem gondolta, hogy valami komolyabb dolog állhat a panaszok hátterében.

Harry szülei, az 52 éves Mario, és a 46 éves Debbie Dubois, fiuk halála után létrehoztak egy alapítványt, mely a Brit Szív Alapítvány számára gyűjt pénzt, hogy fejleszthesse a ritka szívbetegségek kutatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik