Közélet

52 embert tartóztattak le egy egyetemi bulin

Elveszítették a kontrollt a tavaszi szünetre és a Szent Patrik napra készülő diákok.

A rendőrség összesen 52 embert tartóztatott le egy erőszakossá vált elő- Szent Patrik napi bulin, vasárnap, Massachusettsben – írja a Chicago Tribune. A rendőrök tömegoszlató öltözékben és felszereléssel érkeztek szombat éjjel a “Barney Blowout” nevű népünnepélyrw a Massachusettsi Egyetem amhersti campusára, ahonnan erőszakos zavargás miatt érkezett bejelentés.

A tömegbe verődött hallgatók köveket, italos üvegeket és hógolyókat zúdítottak rájuk, közben autók szélvédőit és fényszóróit törték össze. A rendőrség hamar úrrá lett a helyzeten, mire minden gyanúsítottat őrizetbe vettek, az indulatok lecsillapodtak.

Az Barney Blowout-ot hagyományosan az ír nemzeti ünnep, illetve a félévi szünet előtti utolsó szombaton rendezik. A diákok ezrei verődnek össze az utcákon, hogy egy utolsót bulizzanak, mielőtt hazautaznának. Annak ellenére, hogy az ünnep gyakorlatilag az egész napos ivászatról szól, eddig nem történt hasonló incidens.

A rendőrségnek nincsenek pontos információi arról, hogy a rendbontás hogyan kezdődött, a beszámolók alapján egy kisebb csoport kezdett el tárgyakat dobálni a mulató tömegbe.

Súlyosabb sérülés nem történt, többen, közöttük négy rendőr is könnyebb sérüléssel megúszta a történteket.

A Massachusettsi Egyetem elítéli a történeteket, saját eljárásban szab majd ki büntetést a letartóztatott diákokra: elbocsájtások, és felfüggesztések következnek – írta közleményében a Ed Blaguszewski, szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik