Közélet

Németországból lopott autókat adtak el itthon

autótolvaj (kocsi-feltörés)
autótolvaj (kocsi-feltörés)

Vádemelést javasol a rendőrség egy autótolvaj banda 19 tagja ellen, akik a gyanú szerint Németországból Magyarországra hoztak, majd hamis papírokkal adtak el nagy értékű lopott autókat.

Az ügyben 2010-ben indult nyomozás, miután a rendőrség több lopott autót megtalált. Mint kiderült, a gyanúsítottak a külföldön ellopott gépkocsik alvázszámát meghamisították, majd a járműveket hamisított külföldi papírokkal Magyarországon értékesítették.

2011 októberében előbb három debreceni és egy hajdúszoboszlói férfit fogtak el, 2012 szeptemberében pedig Budapesten egy debreceni társukat. Őket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az ügyben további 14 embert gyanúsítottak meg orgazdasággal, közokirat-hamisítással és más bűncselekményekkel. Összesen nyolc nagy értékű, a külföldi hatóságok által körözött autót találtak meg, amelyeket lefoglaltak és visszaadtak tulajdonosaiknak.

A rendőrség az ügyben keletkezett több mint 40 ezer oldalas ügyiratot vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik