Belföld

Autókat törtek-zúztak a huszonévesek

Néhány autót megpróbáltak ellopni a szabadhegyi garázdák.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére október 23-án kora reggel arról, hogy Győr-Szabadhegyen egy személygépkocsi ablakát betörték, egy másik autó törött ablakkal, keresztben áll a parkoló járművek között.

A bejelentést követő egy órán belül a járőrök elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható győri illetékességű 20 éves N. Dánielt és 18 éves társát, H. Sebastiant.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a két fiatal hazafelé tartott, mikor a Jereváni és a Szabadi úton parkoló autók közül többet megrongáltak. Háromnak betörték az ablakát, egyet kinyitottak, majd azokból készpénzt, CD-rádiót, mobiltelefont, autós töltőt, napszemüveget, CD lemezeket tulajdonítottak el. A számukra értéktelen tárgyakat útközben elszórták, a többit megtartották. A maguknál tartott tárgyak ruházatuk átvizsgálását követően előkerültek, ezeket a rendőrök lefoglalták.

A megrongált autók közül kettőt megkíséreltek eltulajdonítani. Sikertelenül. Mivel a motort nem tudták beindítani, az autóval 20-30 métert gurultak, majd a járműből kiszálltak, úgy hagyták hátra őket.

N. Dánielt és H. Sebastiant a járőrök előállították, ellenük lopás vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik