Üzleti tippek

Vécében csinált bombaüzletet az iskolás

Nagyon gazdag szeretne lenni. Jó úton halad.

Jól jegyezzük meg ezt a nevet: Nathan John-Baptiste!

A 15 éves fiatalember London Walthamstow nevű részében jár iskolába, és eddig ott kereste kenyerét is.

Nathan élete azon a napon változott meg, amikor egy milliomos elment az iskolájukba előadást tartani. A fiú – akinek akkor 5 fontra rúgott a saját vagyona – ott és akkor elhatározta, hogy kemény munkával rengeteg pénzt fog keresni. Gyakorlatilag már másnap beindította vállalkozását:

édességeket árult iskolai szünetekben a fiúvécében.

Az üzleti modell bitangegyszerű, de maximálisan működőképes volt: iskolatársai az órák alatt Snapchaten megrendelhették tőle az édességet (4-5 féle csokit, drazsét árult), amit aztán a szünetben a vécében vettek át tőle.

Pontosabban: tőle és beosztottjaitól. Hamarosan ugyanis három iskolában 11 alkalmazottal működtette Nathan a bizniszt. Kis idő múlva ott tartott, hogy a vállalkozás bevétele elérte a napi 230 fontot (80 ezer forint), azaz a heti 1150 fontot (400 ezer forint).

A tanárok közül valaki tudomást szerzett a vállalkozásról, és udvariasan – valamint néhány nap elkülönítéssel – rávették Nathant (akit ekkor már a Walthamstow farkasának is neveztek egyesek), hogy fejezze be az illegális árusítást.

A fiatalember most épp nyári szünetét élvezi, szombatonként ingatlanosként lakásokat értékesít, és nagy álma, hogy tőzsdeügynök legyen.

Nathan nem titkolja, hogy az édesség-árusításból megkeresett pénzén máris igyekszik luxuskörülményeket biztosítani magának: elegáns öltönyöket visel, menő helyeken vacsorázik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik