Üzleti tippek

Hamarabb választunk hitelt, mint otthont (X)

24.hu
24.hu

2017. 05. 22. 00:00

A Budapest Bank kutatása szerint a magyarok jóval több időt töltenek ingatlankereséssel, míg a lakáshitelük kiválasztásával.

Új otthonba költözni az egyik legnagyszerűbb dolog az ember életében, ezért amikor ennek kiválasztására kerül a sor, a legtöbben nem szívesen hoznak elhamarkodott döntést. Ezt támasztja alá a Budapest Bank legfrissebb kutatása is*, amely szerint az ingatlan kiválasztásárára a válaszadók kétharmada (69%) több hetet, akár több hónapot is szán, amely alatt átlagosan 4-5 ingatlant is megnéznek. Ugyanakkor az ingatlan finanszírozásáról való döntésre ennél jóval kevesebb energiát fordítanak: kutatásban részt vevők 38%-a mindössze egyetlen bank ajánlatát vette figyelembe, és a hitel kiválasztására legfeljebb néhány napot (36%) vagy egy hetet (23%) szánt, úgy, hogy 58%-uk hitelt is felvesz az ingatlan megvásárlásához.

„Pedig a jelzáloghitel felvétel nagyon komoly döntés, amely az ügyfelek életének következő tíz-húsz évére hatással lesz, ezért a számunkra legmegfelelőbb kiválasztására megfelelő időt kell fordítani!” – mondja el Fatér Gyula, a Budapest Bank lakossági üzletágvezetője. „Mi a Budapest Banknál jelzáloghitel termékeink fejlesztésekor fokozottan figyelünk az ügyfelek igényeire, továbbá a szakértő tájékoztatásra, amellyel ügyfeleinket a hitelfelvétel során segítjük, és információkkal látjuk el, hogy nyugodtabban vághassanak bele lakáscéljaik megvalósításába. A kutatásunk szerint a hitel kiválasztásakor a havi törlesztőrészlet mellett a teljes visszafizetendő összeg, valamint a THM nagysága és a futamidő hossza is fontos szempontnak számít, ezért olyan jelzálog konstrukciót alakítottunk ki ügyfeleink számára, amely lehetővé teszi, hogy a futamidő hosszát, ezzel együtt a teljes visszafizetendő összeget és a THM-et is csökkentsék a számlájukra érkező jövedelem és biztonsági tartalék segítségével.**”

 

További információkért keresse fel a Budapest Bank honlapját.

* A kutatást a Budapest Bank megbízásából az NRC végezte 2017 áprilisában, 25-59 éves internetező lakosság körében, 1000 fős mintán, olyanok körében, akik részben vagy teljes egészében saját tulajdonú ingatlanban, a szülőktől külön élnek. A kutatás módszere: online kérdőíves felmérés többszörösen rétegzett, véletlen mintavétellel az NRC NetPanel kutatási panelje segítségével.

** Standard konstrukció THM: 4,4 %. A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM 5 millió forintra, 20 éves futamidejű, 6 havi, változó kamatperiódusú lakáscélú hitelekre vonatkozik. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel igényléséhez a fedezeti ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megléte vagy megkötése szükséges. Az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM meghatározása során, az ügyfél fizetési számláján elhelyezendő megtakarításait a példában felsoroltak szerint vette figyelembe, így az Egyenlítő Hitel konstrukcióra vonatkozó THM tükrözi a megtakarításokból származó és kamatkedvezmény formájában elérhető előnyöket. Az Adósnak rendelkeznie kell az ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítással és a banknál vezetett fizetési számlával. A kalkuláció eredményei kizárólag figyelemfelkeltés céljára szolgálnak, és nem minősülnek a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek. A bank a kölcsönt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

 

Egyenlítő hitel Konstrukciós feltételek:

5 millió forint vagy annál magasabb hitelösszeg igénylése esetén vehető igénybe. A fizetési számlán lekötés nélkül tartott pénz, de maximum a mindenkor aktuális tőketartozás 70%-a után, biztosítunk Önnek a hitelkamattal egyenértékű kedvezményt.A kedvezmény mértékének meghatározása napi szinten történik. Az összegyűjtött kedvezményt évente két alkalommal díjmentesen előtörlesztjük a fennálló hitelösszegébe, majd az így csökkentett tőketartozást változatlan törlesztőrészlet mellett újraütemezi. Ennek hatására csökken a futamidő, így hamarabb visszafizetheti a jelzáloghitelét, mintha ugyanazt az összeget azonos feltételek mellett standard jelzálogkölcsönként vette volna fel.

 

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.