Üzleti tippek

Nagy bankot szerzett az OTP

Jelzáloghitelek terén óriásit növekedett a magyar bank, miután sikeresen lezárult az AXA akvizíciója. Az ügyfelek és a dolgozók is átkerültek az OTP-hez.

Ügyfelek tízezrei kerültek az OTP Bankhoz, miután lezárult az AXA Bank kilenc hónapja húzódó megszerzése. A munkavállalókat is betagolták az OTP-be. Az OTP hivatalosan november 1-vel vette át az AXA lakossági ügyfeleinek számlavezetését és betéti állományát, továbbá a vállalkozói számlákat és a lakossági hiteleket is – írják közleményükben.

Wolf László, az OTP Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese így méltatta a folyamatot:

A most zárult üzletág-vásárlási folyamat a hazai bankpiac egyik legjelentősebb akvizíciója volt. Az ügylet jelentőségét mutatja, hogy az elmúlt bő tíz évben nem volt Magyarországon hasonló nagyságrendű, sikeresen lebonyolított akvizíció. A feladat ráadásul nem csupán mérete, hanem komplexitása miatt is rendkívüli volt. Így külön öröm számunkra, hogy ilyen rövid idő alatt hajtottuk végre ezt a tranzakciót.

Az AXA 2009 óta működött Magyarországon, innovatív banki szolgáltatásaival és jelzáloghiteleivel emelkedett ki az átlagból. Emiatt 20 százalékkal emelkedett most az OTP jelzáloghitel-állománya is. Az ügyfeleknek nem kellett ijedezni, külön információs oldalt kaptak az OTP-től. Az átadás-átvétel zökkenőmentesen lezajlott, mind az ügyfelek, mind a munkavállalók tekintetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik