Pénzügy

Megnyugodhatnak az axások – nem lesz drágulás, ahogy az OTP-hez kerülnek

otp (Array)
otp (Array)
Az OTP Bank 2016. november 1-jétől átveszi az AXA Bank lakossági és vállalkozói ügyfeleinek számlavezetését, hiteleit és betéti állományát.

Az Axát februárban vette meg az OTP, most pedig már hamarosan véglegesen átkerülnek az ügyfelek.

Az AXA értesítő levele után jövő héten az OTP Bank is megkezdi az AXA Bank ügyfeleinek tájékoztatását az átállás részleteiről. A legfontosabb, hogy drágulással nem kell számolniuk az OTP-hez kerülő ügyfeleknek – közölte a BankRáció.hu. Technikai változások azért lesznek, például változik a számlaszám.

Ígérik, zökkenőmentes lesz

Most hétfőn – október 3-án – kezdi meg az OTP Bank az AXA Bank-ügyfelek tájékoztatását az átállás részleteiről, így az érintett több tízezer lakossági ügyfél számára most lesz kézzelfogható a változás – hívja fel a figyelmet a banki ajánlatok összehasonlításával foglalkozó BankRáció.hu.

A bankváltás jogszabályi szinten szigorúan szabályozott, az érintett ügyfelek számára zökkenőmentes lesz. Gergely Péter, BankRáció.hu szakértője közölte: az OTP-hez kerülő ügyfeleknek nem kell tartaniuk díjemelkedéstől. Jogszabály tiltja ugyanis, hogy az ügyfeleket átvevő bank megemelje a szolgáltatások költségeit, és ezt a jegybank ellenőrzi.

Sőt bizonyos esetekben kedvezőbb feltételekkel fognak találkozni az ügyfelek a számlakondíciókat illetően – tette hozzá a szakember.

Fontos az is, hogy a betéttel rendelkező ügyfeleknél a megtakarítás az első lejáratig automatikusan meghosszabbodik, akiknek pedig folyószámlahitele volt az előző banknál, automatikusan új folyószámlahitelt kapnak.

Automatikus lesz

A bankváltás automatikusan történik majd, és a változtatásokról az érintettek részletes tájékoztatást kapnak levélben. Érdemes azonban pár fontos dologra figyelni. Például az axás ügyfeleknek javasolt ellenőrizniük az elérhetőségeiket, például a levelezési címüket, telefonszámukat, hogy a bank tájékoztatni tudja őket. Ha pedig szükséges, akkor az frissíteniük kell az adatokat.

Az axás ügyfelek új bankszámlaszámot kapnak, azok pedig, akiknek érvényes bankkártyájuk van az átvételkor, új bankkártyához jutnak – mondta Gergely Péter.

A jelenlegi számlaszámról kimenő állandó megbízásokkal nincs teendő, azok automatikusan érvényben maradnak.

Egy-egy átutalás, akár terhelésről, akár jóváírásról van szó, nem fog elveszni, ezek az új számlán jelennek majd meg. A váltásban érintett, OTP-s számlával már rendelkező ügyfelek is új számlát, számlaszámot kapnak, azaz nem lesz számlaösszevonás. Az axás ügyfelek új számlái és számlaszáma novembertől lesznek élesek, ezért az érintetteknek november elején érdemes a munkáltatójukkal is közölni a változást, hogy a fizetésüket a jövőben az új számlára utalják. Ez egyben azt is jelenti, hogy az axás számlaszámok október 31-én éjfélkor megszűnnek, és az OTP-sek veszik át a helyüket.

Mint korábban írtuk, aki pedig nem akar OTP-ügyféllé válni, azonnali hatállyal, díjmentesen felmondhatja a számláját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik