Üzleti tippek

Rákapcsol az E.ON – Milliárdos beruházások indulnak

A szolgáltató Komárom-Esztergom és Zala megyében is újabb nagyberuházásokat jelentett be.

Új hálózatok kiépítésére, alállomások telepítésére, valamint karbantartásra mintegy 3,5 milliárd forintot fordít az áramszolgáltató 2016-ban Komárom-Esztergom megyében.

Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója elmondta: a legjelentősebb beruházás a tatabányai és tatai ipari parkok növekedését teszi lehetővé. A két iparterület bővülő energiaigényének ellátására 2,2 milliárd forintért egy új alállomást telepítenek Környe és Tatabánya határán a hozzá tartozó távvezetékkel és kábelhálózattal.

A megyében további nagyjából 1,2 milliárd forint értékben végez hálózatfelújítást és fejlesztést a cég. A rekonstrukciók végrehajtásával újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatást biztosítanak az érintett hálózatok.

A társaság tatabányai üzemében körülbelül 5600 kilométernyi hálózat üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 610 kilométer Tatabányán működik.

Az E.ON bejelentette azt is, hogy Zala megyében több mint egymilliárd forintból fejleszti az áram- és gázhálózatát. A hozzávetőleg 700 millió forintos beruházással áramhálózati, a mintegy 360 millió forintos költséggel pedig gázhálózati rekonstrukciós és fejlesztési munkákat hajtanak végre.

Gelencsér Lajos, a társaság dél-dunántúli áram- és gázhálózati cégeinek vezérigazgatója arról számolt be, hogy az élet- és vagyonbiztonságot, valamint az ellátásbiztonságot szem előtt tartva, a növekvő igények kielégítésére, továbbá a törvényi kötelezettségeknek megfelelően hajtja végre a vállalatcsoport a beruházást.

A megyében 6000 kilométert meghaladó áram-, illetve 3100 kilométernyi gázvezetéket üzemeltető E.ON fejlesztéseinek egyik része, csaknem 300 millió forint értékben Nagykanizsán valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik