Üzleti tippek

Eltűnt gyermekek felkutatásában segít az Invitel

A vállalat egy speciális informatikai rendszer kifejlesztéséhez nyújt segítséget a Kék Vonal Alapítványnak. A fejlesztés az ORFK szakmai együttműködésével készül.

Idén először civilszervezetek is pályázhattak az Invitel InnoMax Díjára. Az innovációs versenyre rekordmennyiségű pályázat érkezett, a díjakat múlt héten adták át.

Erős Antónia is benne volt a zsűriben

A vállalati kategóriákban megvalósított fejlesztésekkel lehetett jelentkezni, a nonprofit kategóriában viszont projektötleteket vártak. A jellemzően karitatív-, szociális vagy a környezetvédelem területén tevékenykedő szervezetek közül a zsűri a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány pályázatát ítélte a legjobbnak.

Magyarországon évente 14-15 ezer gyermek eltűnését jelentik be

Az alapítvány 2008 óta, napi 24 órában hívható ingyenes számon fogadja a hozzátartozók bejelentéseit, és igyekszik a csellengő gyermekek felkutatásában segíteni.

Pályázatukkal egy online tudásbázist – speciális keresőmodult – szeretnének létrehozni, amelyet az Országos Rendőr-főkapitánysággal közös szakmai együttműködésben fejlesztenének és használnának. Így tennék hatékonyabbá és sikeresebbé a gyermekek utáni kutatást. Ennek az informatikai rendszernek a létrejöttéhez nyújt segítséget az Invitel.

Ingyenes érettségi felkészítő tábor is nyert

A civilszervezetek kategóriában közönségszavazást is tartottak. A vállalat Facebook-oldalán a látogatók a Studium Generale Alapítvány pályázatára szavaztak a legtöbben. Az alapítvány a tervezett fejlesztéssel az érettségi felkészítést szeretné még hatékonyabbá tenné – különösen a hátrányos helyzetű térségek fiataljai számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik