Üzleti tippek

Megoldás kisvállalkozásoknak: mennyire olcsó az Office 365?

Egy 5 főt foglalkoztató startup működése sokkal költséghatékonyabbá tehető egy havi díjas szoftverszolgáltatás igénybe vételével, mint a dobozos programcsomagok megvásárlásával, ráadásul a hirtelen jött bővítési igényeknek is egyetlen kattintással eleget tehet.

Elkerülhetők a fölösleges kiadások, hiszen a felhasználói létszám tetszés szerint növelhető vagy csökkenthető. Az alkalmazottak a jól ismert programokkal dolgozhatnak akár az irodában, akár otthoni gépükön, vagy éppen a mobiljuk segítségével.

A Microsoft Office 365 megbízható, biztonságos kommunikációs és együttműködési termékeket kínál a Microsoft Office Professional Plus asztali programcsomag legújabb verziójával vegyítve. A szoftverszolgáltatás vállalatméret szerint testre szabható. Igénybevételével a cég a Microsoft Office, a SharePoint Online, az Exchange Online és a Lync Online alkalmazásokat is megkapja. A szolgáltatásokhoz 99,9 százalékos rendelkezésre állási garancia, non-stop informatikai támogatás, biztonságos levelezőrendszer, felhasználónkénti 25 gigabájtos postafiókok, illetve dokumentumok és adatok megosztására szolgáló webhelyek társulnak. Mindehhez pedig kizárólag egy működő internetes kapcsolatra és egy böngészőre van szükség.

A dokumentumok megtekintéséért és szerkesztéséért már valamivel többet kell fizetni, akárcsak az Office Professional Plus alkalmazás teljes verziójáért, a speciális archiválási funkciókért, a korlátlan e-mail tárhelyért és a tárolt hangpostafiókért. Az adatbázisok vagy Excel munkafüzetek közzététele, az InfoPath űrlapok építése, a Visio üzleti folyamatok és diagramok megosztása vagy a nagyvállalati hangfunkciók igénybe vétele szintén megvásárolható.

Opciók és költségkalkulátor

A 25 főnél kevesebbet foglalkoztató professzionális és kisvállalatok számára ideális megoldást jelent a P1-es csomag. A szolgáltatások euróban fizetendő díja a jelenlegi középárfolyam alapján számítva felhasználónként már havi 1500 forintért elérhető.

A közepes és nagyvállalatok számára kínált havi konstrukciós szolgáltatáscsomag négy különböző előfizetési lehetőséget kínál az ügyfeleknek. Az E1-es csomag már felhasználónként körülbelül 2400 forintnak megfelelő havidíjért hozzáférhető, de a nagyvállalati hangfunkciókat is magába foglaló E4-es verzióért sem kell 6800 forintnál többet fizetni.
A
z Office 365 oktatási intézményeknek készülő verziója hamarosan elérhetővé válik az általános és középiskolák számára is. Az új csomag magában foglalja majd a jelenleg futó Live@edu szolgáltatás bővített változatát, amely lehetővé teszi további Exchange funkciók, a Lync Online, SharePoint Online alkalmazások, archiválás, hangposta-szolgáltatások és Blackberry támogatás igénybe vételét is.

A Microsoft Online Services Költségkalkulátor segítségével a kiadások könnyedén kiszámíthatók, a kínált szolgáltatások pedig felhasználónkénti bontásban testre szabhatók. Így további megtakarítás érhető el, ha például nem minden felhasználónak van szüksége Office Live Meeting szolgáltatásra.

A szoftverszolgáltatás tesztidőszaka alatti ingyenes kipróbálásra is van lehetőség, ehhez csupán egy regisztrációs űrlapot kell kitölteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik