Üzleti tippek

Járai beteszi a lábát az MKB-be?

Az MKB Bank esetleges állami megvásárlásának előkészítésére kapott megbízást Járai Zsigmond – írja legfrissebb, csütörtökön megjelenő számában a Figyelő.

A lap több forrásból megerősített információi szerint megakadtak a kormány és az MKB tulajdonosai között folyó tárgyalások a pénzintézet adásvételéről. A Figyelő úgy tudja, hogy Járai Zsigmond és egy kisebb befektetőcsoport megvásárolná a bank kisebbségi osztrák tulajdonosának 10 százalékos pakettjét.

Ha az ügylet megvalósul, úgy Járai szerepet kapna a bank vezetésében, és rajta keresztül közeledhetne az MKB többségi tulajdonosa és a kormány álláspontja.

Kistafírozzák a menyasszonyt, tipikus akvizíció előtti magatartás – kommentálta a Figyelő kérdésére az MKB Banknál bejelentett múlt heti tőkeemelést egy, a hazai pénzügyi szektort igen jól ismerő exbankár. A tetemes, csaknem 90 milliárd forintnak megfelelő tőkeinjekció mögötti lehetséges motivációknak csupán egyike a neve elhallgatását kérő szakember verziója, ráadásul távol áll a hivatalos indoklástól. Ez utóbbi szerint ugyanis pusztán arról van szó, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben – a magas bankadó és a kockázatos hitelekre megképzett céltartalékok miatt – meg kell erősíteni a tőkehelyzetet.

(A történet részleteit a Figyelő friss, csütörtökön utcára kerülő számában olvashatja.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik