Üzleti tippek

A weben vezet a The New York Times

A The New York Times oldalait keresték fel a legtöbben májusban az Egyesült Államokban az internetes híroldalak közül. A netezők közel 60 százaléka látogatja az online hírlapokat.

Májusban összesen 123 millió amerikai kattintott valamelyik internetes újság oldalára, vagyis az ottani netezők 57 százaléka – derül ki a comScore piackutató cég felméréséből. A legnépszerűbbnek a The New York Times oldalai bizonyultak, 32 millióan voltak kíváncsiak rájuk, az oldalletöltések száma pedig elérte a 719 milliót. A Tribune weboldalai végeztek a rangsor második helyén, 24, 8 millió egyedi látogatóval, míg a dobogó harmadik fokára az Advance Internet netes lapcsoport jutott fel, 18,1 millió érdeklődővel.

A The New York Times internetes felületei vezetnek a megnyitott oldalak számát tekintve is, a portálra ellátogatók átlagosan 43 lapot nyitottak meg, míg a második helyezett esetében ez az érték 22 volt. A jó hír a kiadók számára, hogy a nyomtatott lapszám csökkenése ellenére az amerikaiak nem fogyasztanak kevesebb hírt, csak éppen több médium között oszlik meg ez a mennyiség – mondta el a felmérés kapcsán Jeff Hackett, a comScore alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik