Üzleti tippek

Gigantikus kötvénykibocsátás a Molnál

Csaknem 200 milliárd forint összértékű kötvényt bocsátott ki a Mol Nyrt., hogy javítsa pénzügyi rugalmasságát. A több száz befektető többszörös túljegyzése egyértelműen alátámasztja a befektetők bizalmát a társaság növekedési stratégiájában – mondta el a vállalat pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

Általános vállalatfinanszírozásra kívánja fordítani a Mol az új forrás bevonásából származó bevételét – közölte az olajvállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A vállalat adósságállományának lejárati profilját és pénzügyi rugalmasságát szeretné javítani a 2010. április 14-én kibocsátott, 750 millió euró összértékű kötvénycsomagjával – ez a jelenlegi árfolyamon számítva csaknem 200 milliárd forint.

Molnár József, pénzügyi vezérigazgató-helyettes szerint az eurókötvény kibocsátás mérete, futamideje, árazása és a többszörös túljegyzés egyértelműen alátámasztják a befektetők bizalmát a társaság pénzügyi erejében és organikus növekedési stratégiájában.

A 7 éves futamidejű, fix kamatozású kötvényt bevezetik a Luxemburgi Értéktőzsdére. A 99,197 százalékos árfolyamon kibocsátott értékpapír lejárata 2017. április 20.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik