Üzleti tippek

86 milliós “lelépési” pénzt kapott a volt MFB-vezér

Az Index hírportál információja szerint 86 millió forint „lelépési” pénzt kapott Czirják Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. volt vezérigazgatója a tavaly év közepi távozásakor, holott az akkor már nyugdíjas korú Czirják maga kezdeményezte a határozott idejű, 2012-ig szóló szerződésének felbontását.

A tulajdonos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) az internetes hírújság megkeresésére elismerte, hogy Czirják kezdeményezte a határozott időre, 2012-ig szóló munkaviszonya megszüntetését. Nyugdíjazással azonban nem szüntethető meg a határozott idejű munkaviszony, ezért közös megegyezéssel bontották fel a vezérigazgató szerződését – áll a cikkben.

Az összeget az internetes portálnak sem a pénzintézet, sem a minisztérium nem erősítette meg. A tárcától kapott tájékoztatás szerint a júliusi félhavi bér mellett a ki nem vett, időarányos szabadság megváltását, a 2009. évi időarányos prémiumot és a munkaszerződés szerinti egyéves jövedelmét kapta meg a volt vezérigazgató – áll a cikkben. Az Index kalkulációja szerint Czirják éves jövedelme 54 millió forint körül alakulhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik