Üzleti tippek

Lesz Gyárfás TV?

Saját, kábelen és műholdon terjesztett tévécsatorna nyilvántartásba vételét kérte a médiahatóságtól Gyárfás Tamás, a Nap-kelte producere, aki - mint hétfőn az MTI-nek elmondta – emellett már működő adóval is tárgyal.

“Több vasat tartunk a tűzben” – mondta, megjegyezve, első számú forgatókönyve az, hogy a vele egy hónapja szerződést bontó Magyar Televízióban “győz a józan ész”, amely egyet jelent a jogszerűség helyreállításával, és a közmédium igényeihez igazított reggeli műsora visszatérhet az MTV képernyőjére.

Arra az esetre, ha ez nem történhet meg, már tárgyalnak egy – megnevezni nem kívánt – műholdas csatornával arról, hogy nekik készítenének műsort, ám ha a körülmények kedvezőbbek, akkor új, önálló televíziót indítását sem zárja ki – közölte.

Gyárfás Tamás közlése szerint ebben “jelentős távolságot tartanának a politikától”, és akár azzal is megelégednének, hogy annak jelenléte pusztán a hírblokkokra szorítkozzon.

Mint mondta: eddig másfél tucat, a Nap-kelte készítésében szerepet vállalt kollégát keresett meg, hogy közreműködnének-e az új produkcióban, és a többek között Aczél Endrét, Friderikusz Sándort, Juszt Lászlót, Lakat T. Károlyt és Verebes Istvánt is magában foglaló kör egyetlen tagja sem utasította el ezt.

Szeptember 25-én, azonnali hatállyal mondta fel – ellehetetlenülésre hivatkozva – a Nap-kelte szerződését a nagyobbik köztelevízió; az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségében azóta vita folyik arról, jogszerűen járt-e el az intézmény menedzsmentje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik