Üzleti tippek

Az önkormányzatokkal újít az MTI

Ingyenes önkormányzati piactér létrehozásával bővítette szolgáltatásai körét a Magyar Távirati Iroda. A honlap, az összes magyarországi település önkormányzata számára egyenrangú hozzáférést biztosít, mely elsősorban a kistelepüléseknek és a vidéki Magyarországnak jelenthet komoly felzárkózási lehetőséget.

Új internetes közszolgálati tevékenységét mutatta be a Magyar Távirati Iroda (MTI). A honlap egyrészt az önkormányzatok közötti érintkezést, szerveződést, kommunikációt segíti, másrészt a kormányzat, a szakminisztérium és az önkormányzatok közötti információk közvetlen áramlását teszi lehetővé. A program kiemelt fontosságot tulajdonít a vidéki Magyarország, és ezen belül a helyi önkormányzatok híreinek.

Az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) információ-beadói a helyi önkormányzatok, azaz települési és megyei önkormányzatok lehetnek. Az önkormányzatok igen egyszerű, jelszóval védett rendszeren keresztül adhatják be közleményeiket, amelyek szerkesztői változtatás nélkül jelennek meg, az érdeklődők által is elérhető felületen. Az MTI csak akkor moderálja utólag a közleményt, ha az alkotmánysértő, vagy egyéb jogszabályi tilalmakba, illetve az ÖS szabályzatába ütközik. A beadási jog – a felhasználónév és a jelszó – az önkormányzatok esetében a polgármestert illeti.

További beadói jogot biztosít az MTI a hét országos érdekképviseletnek, valamint az önkormányzatokat felügyelő Önkormányzati Minisztériumnak. A tárca szakmai szolgáltatásáról is biztosította a nyilvánosságot, mely elsősorban a nagyközönséghez szól színes, közérthető stílusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik