Üzleti tippek

Digitális a Gazdasági Rádió

A Gazdasági Rádió műsorát is adja digitálisan az Antenna Hungária Zrt., a cég április végéig meghosszabbítja a DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzását.

A társaság közleménye szerint a digitálisan elérhető csatornák száma csütörtökön kilencre emelkedett. Az Antenna Hungária 2008 decemberére fejezte be a digitális földi rádióhálózat első részét, aminek a lakossági lefedettsége megközelíti a 30 százalékot. Ezt követően a társaság január 23-tól Budapesten és környékén kísérleti sugárzást indított a DAB+ digitális földfelszíni rádióhálózatán a Magyar Rádió és a Swiss Satellite Radio 3-3 programjával. A kísérleti sugárzás február közepén a Sláger Rádió és a Magyar Katolikus Rádió csatornáival bővült.

A sugárzás megindulásával párhuzamosan megkezdődött a DAB+ képes rádiókészülékek forgalmazása is Magyarországon: jelenleg 4, hamarosan pedig már 6-8 típus érhető el a kiskereskedelmi forgalomban. Az Antenna Hungária Zrt. tavaly júliusban nyerte el a Nemzeti Hírközlési Hatóság pályázatán a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszórásra jogát. A digitális műsorszórás a minőség javulásán túl azt is lehetővé teszi, hogy sokkal több csatornát nézhessenek és hallgathassanak az emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik