Üzleti tippek

Tömeges elbocsátás a BorsodChemnél

A kazincbarcikai székhelyű nagyvállalat 550 dolgozóját kénytelen elküldeni. A város polgármestere levélben kért segítséget Gyurcsány Ferenctől.

A BorsodChem a csoportos létszámcsökkentést azzal indokolja, hogy a világgazdasági válság miatt a vállalat piacai beszűkültek, megrendelés-állománya és árbevétele elmarad a várttól.

A társaság kedden tájékoztatta az önkormányzatot a csoportos létszámleépítésről, amely a terv szerint 550 embert érint, a foglalkoztatottaknak csaknem a húsz százalékát.

A kazincbarcikai polgármester levélben fordult Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, és azonnali segítséget kért a helyzet kezeléséhez. A parlamenti pártok vezetőitől azt várja, tegyék félre napi politikai érdekeiket, és fogjanak végre össze az adócsökkentés és a gazdaságfejlesztés érdekében. Arra kérte a kormányt, “a válság idején ne hagyja magára Kazincbarcikát, és a térség legnagyobb foglalkoztatóját, a BorsodChemet”.

A társaság közleményében rámutat: fő vásárlói, az építőipari, az autó- és bútorgyártó cégek a kereslet jelentékeny visszaesésétől szenvednek. Ez a nehéz helyzet jelentős kereslet- és árcsökkenést eredményezett a vállalat fő termékcsoportjainál, ráadásul a felhalmozott készletek kiürítésének hatása tovább csökkentette a rendelési állományt – indokolta az elbocsátást a vállalat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik