Üzleti tippek

Elkobozták a Survivor veszélyes kellékeit

Fertőzött majomkoponya, termeszes szobrok és az amerikai túlélőshow egyéb afrikai kellékei nem léphetik át az Egyesült Államok küszöbét.

Az amerikai vámosok Texasban foglalták le azt a CBS tévétársaság tulajdonában lévő konténert, amelyben egy rakás tiltott holmit akartak az ország területére juttatni a valóságshow gazdái.

Többek között egy feltehetően súlyos fertőző betegséget terjesztő afrikai macska gereznáját, egy mandrillmajom koponyáját, lenyúzott cibetbőröket, papagáj-, baromfi- és strucctollakat, valamint csontokat és csigaházakat találtak a Gabonban feladott szállítmányban. A túlélőshow vasárnap este zárult 17. évadát ugyanis a nyugat-afrikai országban forgatták.

A konténert még november 18-án foglalták le a hatóságok attól tartva, hogy tartalma megfertőzheti a lakosságot vagy a mezőgazdasági terményeket. A cibetmacskák például súlyos légúti betegséget (atípusos tüdőgyulladást) terjeszthetnek, a termeszhangyák szorgos munkája pedig közismert.

A konténert eltávolították az ország területéről, arról azonban még nem született döntés, hogy milyen büntetés vár az importőrre – mondta Yolanda Chaotes, a vámosok szóvivője. A Survivor illetékesei még nem kommentálták a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik