Üzleti tippek

Bővülés a Viasatnál, létszámstop az RTL-nél

Nem terveznek a TV2-höz hasonló lépést más országos kereskedelmi médiumoknál. A Viasat3 csapata az utolsó negyedévben nőni fog.

Mint ismert, a TV2 közleményben számolt be arról, hogy „racionalizálásra” kerül sor a csatornánál, átszervezik a hírműsorokat gyártó részleget, valamint megválnak 35 munkatárstól.

A konkurens kereskedelmi csatorna nem tervez hasonló lépést. Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója korábban a Marketing és Média megkeresésére már elmondta, hogy náluk egyelőre nincs szó elbocsátásokról, viszont a cégnél dolgozó munkatársak száma sem nőhet, azaz létszámstop van.

Kocsis Attila, a Viasat3 vezérigazgatója pedig úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy nézői bázisuk és a magyarországi cég gazdálkodása stabil alapokon áll. Így jelenleg leépítést sem terveznek, sőt a negyedik negyedévben még nő is a magyarországi csapat létszáma.

Nincs kilátásban leépítés

Hasonló döntésről számolt be a két kereskedelmi rádióadó is. A Sláger Rádió vezérigazgatója, Heal Edina elmondta, hogy kiemelkedően jó évet zárnak majd 2008 végén. „Nem szerepel leépítés jövő évi terveinkben. Keményebb munkával reméljük átvészelni az előreláthatólag nehezebb időszakot” – tette hozzá.

Bartucz László, a Danubius Rádió vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a rádió eddig is a lehető legnagyobb költséghatékonysággal működött, így megszorítás már nemigen lehetséges. Inkább a digitális, új médiára és a programfejlesztésekre koncentrálnak – mondta. A válsággal kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy a cégek hamarosan felismerik, túlreagálták az eseményeket, és ettől a piac megnyugszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik