Üzleti tippek

Négy napjuk maradt a MÁV-biztosítottaknak

A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) ügyfelei közül péntekig közel 40 ezer biztosított átszerződési kérelmét fogadták be a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítás (kgfb) kötésére jogosult biztosítók - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője.

A szóvivő szerint az átkötések száma több biztosítónál meghaladja a tízezret (kgfb kötésére 14 biztosító jogosult). További jó pár tízezer biztosítottnak is az alkuszcégeknél van már a kérelme. Az ügyfelek komolyan veszik a határidőt, gyorsult az átkötések tempója – mondta a szóvivő.

Még négy nap van az átkötésekre. Aki nem köt új szerződést, augusztus 15-e után nem vehet részt a közúti közlekedésben, ha mégis megteszi, akár százezer forintos pénzbírsággal is sújtható, amennyiben egyben ő az üzemben tartó is.

A megszűnés előtt álló egyesület honlapja már nem érhető el, a PSZÁF azonban külön MÁV ÁBE felületet nyitott honlapján, ahol megtalálható az egyesület ügyféltájékoztatója, a kgfb-vel foglalkozó biztosítók elérhetősége, és az ügyfelek által leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszok.

A PSZÁF és az egyesület emellett a napokban valamennyi megyei napilapban hirdetéseket adott fel, amelyekben tájékoztatja a MÁV ÁBE ügyfeleit az egyesület tevékenységi engedélyének visszavonásáról és az átszerződéssel kapcsolatos tudnivalókról. Kedden a fővárosi lapokban is megjelennek hirdetések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik