Üzleti tippek

Karsai: Isten irgalmazzon az árletörőknek

A dinnyetermesztők képviselői csütörtök délután tárgyalnak az Auchan áruházlánc megbízottaival a gyümölcs áráról - közölte a gazdák szószólója az MTI-vel szerdán. Karsai József kijelentette: az "Isten irgalmazzon" azoknak, akik letörik az árakat.

Karsai József (MSZP) országgyűlési képviselő – akinek választókörzetében él a Békés megyei görögdinnye-termelők kilencven százaléka – elmondta: azt szeretnék elérni, hogy az áruházlánc legalább 69 forintos kilogrammonkénti áron adja a fogyasztóknak a görögdinnyét. Hozzátette: ez garantálná, hogy a termelők legalább 32-33 forintot kapjanak kilogrammonként a dinnyéért.

A dinnyetermesztők “harcot hirdetnek” a közvetítők, a lánckereskedelemben részt vevők ellen, mert szerintük ez a kereskedelmi forma okolható azért, hogy gyakran 18-22 forintot ajánlanak kilogrammonként a gyümölcsért – fűzte hozzá a képviselő. Listát fognak készíteni azokról, akik ebben a folyamatban részt vesznek és letörik az árakat. “Az Isten irgalmazzon nekik”, mivel a gazdák minden törvényes eszközt bevetnek ellenük – fogalmazott a politikus.

A dinnyetermelők a múlt héten kezdtek demonstrálni az alacsony felvásárlási árak elleni tiltakozásul, szombaton 25 tonna, kedden 125 tonna dinnyét öntöttek az Auchan soroksári áruházának parkolójában az aszfaltra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik